Πέντε είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με τον γιατρό του Νοσοκομείου Καβάλας Ξενοφώντα Κροκίδη το τελευταίο 24ωρο. Όπως τόνισε ο κ Κροκίδης μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας χθες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 4 και συγκεκριμένα ένας άνδρας 26 χρόνων, ένας άνδρας 69χρόνων, μια γυναίκα 37 χρόνων και μια γυναίκα 66 χρόνων.

 

Σήμερα στο νοσοκομείο Καβάλας διακομίσθηκε ένας άνδρας 30 χρόνων ο οποίος είχε αρρωστήσει, έκανε το τεστ σε ιδιωτικό κέντρο και βρέθηκε θετικός στον ιό. Σύμφωνα με τον κ. Κροκίδη ο 30χρονος εργάζεται σε γνωστή επιχείρηση της περιοχής.. 

 

Στο μεταξύ 4 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα, ο 85χρονος από το Κωσντάντειο, η 83χρονη που βρέθηκε θετική στον ιό μετά από προεγχειρητικό έλεγχο κι ένας 69χρονος που διακομίσθηκε χθες. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον 53χρονο από τους Φιλίππους ο οποίος νοσηλεύεται από προχθές στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Ο 53χρονος παρουσίασε σημάδια επιδείνωσης (πνευμονία) και κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του.

 

Δύο άτομα θετικά στον ιό φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Θάσο. Τα υπόλοιπα σύμφωνα με τον Κροκίδη έχουν αναχωρήσει για τις πατρίδες τους. 

 

Ο Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Ξενοφών Κροκίδης εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο. Όπως σημείωσε, από τα 1.400 τεστ που πραγματοποίησε το εργαστήριο του Νοσοκομείο εντοπίστηκαν μόλις 4 θετικά κρούσματα, εικόνα που άλλαξε ριζικά καθώς μόλις τα τελευταία 24ωρα εντοπίστηκαν άλλα 4.

Κ.Γ.