Δεν μας εκπλήσσει καθόλου το γεγονός, όσο και αν «αντιδικούν» οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι στα χαράτσια κάθε είδους έχουν την ίδια άποψη. Αυτή τους η ταύτιση στην αντιλαϊκή πολιτική την εξέφρασαν με την ομοφωνία τους στην Οικονομική Επιτροπή για το νέο χαράτσι στα δίκυκλα αυτή τη φορά, στο όνομα της «ελεγχόμενης στάθμευσης». 

 

Ότι φέρνει έσοδα στο Δήμο είναι ΟΛΟΙ «μέσα». Μην τυχόν τους πεις όμως ότι αυτά τα έσοδα να τα πάρουν, να τα διεκδικήσουν από εκεί που πρέπει, από το κράτος δηλαδή. Με μία φωνή θα απαντήσουν, το κράτος δεν δίνει… οπότε αυτός που μένει είναι ο δημότης, για τα συμφέροντα του οποίου κατά τα άλλα τάχαμου πασχίζουν …..τρομάρα τους. 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο δεν συμφωνούμε με τη συγκεκριμένη τροποποίηση που αυξάνει τα χαράτσια με το πρόστιμο που επιβάλει στα δίκυκλα, αλλά υποστηρίζουμε συνολικά την κατάργηση του χαρατσιού της «ελεγχόμενης στάθμευσης», η οποία δεν έλυσε δα και κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το ότι δεν έλυσε κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα φαίνεται από το κυκλοφοριακό αλαλούμ που συνεχίζεται, κάτι βέβαια που γνωρίζουν οι πάντες, αλλά κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. 

 

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η «ελεγχόμενη στάθμευση» είναι ένα μέτρο εισπρακτικό, ληστρικό σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. 

 

Υ.Γ. 1: ρωτάμε τους εμπνευστές του μέτρου, φανταζόμαστε είναι όλοι και όχι μόνο οι της διοίκησης, θέλουν να αποτρέψουν, να περιορίσουν την κίνηση των δικύκλων στο κέντρο; Δηλαδή οι δικυκλιστές να έρχονται στο κέντρο (για δουλεία, για τις υπηρεσίες, για την αγορά,  για τη διασκέδαση κτλ), με το αυτοκίνητο, το αστικό ή το ταξί, για να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό; Επίσης, γιατί οι δικυκλιστές δεν σταθμεύουν στις δωρεάν θέσεις που υπάρχουν; Μήπως αυτές δεν επαρκούν; Τότε γιατί δεν τις αυξάνετε; Μήπως γιατί θα χάσετε έσοδα από τις θέσεις επί πληρωμή των αυτοκινήτων;

 

Υ.Γ. 2: με τον οίστρο των προτάσεών σας για το κυκλοφοριακό, μήπως να προτείνατε και παρκινγκ για μηχανάκια επί πληρωμή, τα οποία να νοικιάσετε σε ιδιώτες για να έρθουν Ευρουλάκια στο δήμο?    

Καβάλα 26-07-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ