Το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Ιουλίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Να σημειώσουμε ότι Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ένας 26χρονος ο οποίος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και παρουσίαζε ήπια συμπτώματα. Στα δύο κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το Νομό Καβάλα συμπεριλαμβάνεται ο 26χρονος και η 40χρονη που επισκέφθηκε την Αλβανία.

 

Σχετικά με τα νέα κρούσματα:

  • 4  επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 5 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 17 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4227 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες.

 

Από το σύνολο των 4227 κρουσμάτων, 1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

 

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 202 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Οι 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

 

Επίσης 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Σημειώνεται ότι από την αρχή της επιδημίας μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 451317 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6339 (1.4%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).