Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Fraport Greece αποστέλλει η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΟ Καβάλα, για την αντιμετώπιση της εταιρίας προς τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο γιατί άφησαν τα οχήματά τους σε χώρο στάθμευσης που έχει οριστεί ειδικά για το σκοπό αυτό. 

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους αναφέρουν: 

 

Αξιότιμε-η  κύριε-α,

η ομάδα μας Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ μπάσκετ σε αμαξίδιο με την παρούσα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την αντιμετώπιση της εταιρείας σας όσο αφορά στους ανθρώπους με βαριές κινητικές αναπηρίες.

 

 

Η ομάδα μας συμμετέχει ανελλιπώς από το 2000 στα πρωταθλήματα και τα κύπελλα που διοργανώνει η οικεία ομοσπονδία ΟΣΕΚΑ. Στο πλαίσιο αυτό χρειάστηκε αρκετές φορές η ομάδα μας να χρησιμοποιήσει για την μετακίνηση της το αεροπλάνο. Γνωρίζαμε πως το Ελληνικό κράτος είχε προβλέψει τρεις δωρεάν θέσεις στους ελεγχόμενους χώρους στάθμευσης των αεροδρομίων για όσα άτομα με αναπηρία χρειαστεί να ταξιδέψουν με αυτό το μέσο. Το ευεργέτημα αυτό το αξιοποιούσαμε για πάνω από δεκατρία χρόνια.

 

 

 

Με μεγάλη μας έκπληξη και χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί από την εταιρεία σας,  το 2019 ζητήθηκε από την ομάδα μας να καταβάλει χρηματικό αντίτιμο για τις  μέχρι πρότινος δωρεάν  θέσεις στάθμευσης.

 

 

Η δικαιολογία πως ο χώρος στάθμευσης του αεροδρομίου έχει δοθεί σε άλλη εταιρεία  και πως στην σύμβαση .... ξεχάσατε να υπενθυμίσετε το ευεργέτημα της Ελληνικής Πολιτείας για τα άτομα με αναπηρία μας οδηγεί σε δεύτερες όχι και τόσο κολακευτικές σκέψεις. Είναι λυπηρό να βλέπουμε τα ευεργετήματα της πολιτείας, για τα οποία παλέψαμε, να καταργούνται επειδή υπήρχε αβλεψία στην σύμβαση παραχώρησης.

 

 

 

Παρακαλούμε να μας κοινοποιηθεί εγγράφως και σε χρονικό διάστημα είκοσι ημερών η απόφαση σας ή της εταιρείας που έχει νοικιάσει τον χώρο, πως τα άτομα με αναπηρία υποχρεούνται να καταβάλουν το αντίτιμο.

Σε περίπτωση που δεν λάβουμε απάντηση είτε από την Fraport είτε από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον χώρο, θα θεωρήσουμε πως ισχύει το παλιό καθεστώς και δεν θα καταβάλουμε το χρηματικό αντίτιμο στο χώρο στάθμευσης  ΑΜΕΑ του αεροδρομίου της Χρυσούπολης.

 

Με τιμή

για το ΔΣ

 

ΒΙΖΙΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ