Μια ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό υιοθέτησε πρόσφατα η πόλη της Κατερίνης για να «ντύσει» με τέχνη την ασχήμια στην οποία έχουν περιέλθει οι καμπίνες του ΟΤΕ, που είναι γνωστές από τα παλιά ως ΚΑΦΑΟ (τα οποία ήταν πολύ μικρότερα σε όγκο). Καλλιτέχνες της πόλης καλούνται να ζωγραφίσουν τα γκρι κουτιά ώστε να δημιουργηθεί μια υπαίθρια έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης.

 

Οι καμπίνες αυτές, που συνιστούν ένα πυκνό πλέγμα μέσα στους αστικούς ιστούς, φέρουν πλέον συνθήματα και αντιαισθητικές μουτζούρες ενώ ακόμη και στις περιπτώσεις που έμειναν ανέπαφες, δεν παύουν να είναι γκρι όγκοι μέσα στις τσιμεντουπόλεις. Το «ντύσιμό» τους με ζωγραφικά έργα θα καταστήσει τις καμπίνες, αν μη τι άλλο, σημεία ενδιαφέροντος. Ο Δήμος Κατερίνης «τρέχει» ήδη το “Katerini Urban Project” έχοντας χαρτογραφήσει τα σημεία που βρίσκονται και καλώντας τους καλλιτέχνες να δώσουν την προσωπική τους οπτική στην πόλη. 

 

Τα έργα ζωγραφικής εκτιμάται ότι δεν θα αποτελέσουν στόχους βανδαλισμού και συνθημάτων αφού δεν θα αποτελούν πλέον «λευκούς καμβάδες». 

 

Αν ο Δήμος Καβάλας ακολουθήσει το παράδειγμα της Κατερίνης όπως και πολλών ακόμη πόλεων που έχουν κάνει το ίδιο, περισσότερες από 100 καμπίνες εντός των ορίων του Δήμου -σχεδόν οι μισές εκ των οποίων στο κέντρο της Καβάλας- μπορούν να μετατραπούν σε έργα τέχνης. 

 

ΔΕΙΤΕ περισσότερα ΕΔΩ

 

ΔΕΙΤΕ παραδείγματα

εφαρμογής στην Ελλάδα και το εξωτερικό