Το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ πηγάζει από τον Όλυμπο, το πιο προστατευμένο βουνό της Ελλάδας με το καθαρότερο φυσικό περιβάλλον και το μοναδικό βουνό το οποίο η UNESCO έχει αναγνωρίσει ως «Διατηρητέο Οικοσύστημα της Παγκόσμιας Βιόσφαιρας» το 1981. 

 

Επιπλέον ο Όλυμπος είναι ο 1ος Εθνικός Δρυμός της χώρας μας από το 1938 και έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας».

 

Δεν είναι τυχαίο ότι οι θεοί επέλεξαν τον Όλυμπο για κατοικία τους. Η ιδιαίτερη μορφολογία του Ολύμπου με δεκάδες κορυφές πάνω από τα 2.000 μέτρα, με τις βαθιές χαράδρες και τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα, το κατατάσσουν όχι μόνο στα πιο επιβλητικά και όμορφα βουνά της Ευρώπης αλλά και σε αυτά με το πιο προστατευμένο καθαρό φυσικό περιβάλλον.

 

Προτεραιότητα η προστασία και η ασφάλεια του καταναλωτή 

 

Η ποιότητα του φυσικού μεταλλικού νερού ΔΙΟΣ είναι υψηλή… στα 2.918 μέτρα όπως και η καταγωγή του. Προστατευμένο από τη «φύση» του, το ΔΙΟΣ καθώς διέρχεται από τα πετρώματα του Ολύμπου εμπλουτίζεται με τα απαραίτητα μεταλλικά ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

 

Στο ΔΙΟΣ, βασική προτεραιότητα είναι η παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας. Προσηλωμένοι με πάθος στην διασφάλιση της άριστης ποιότητας, η ασφάλεια των προϊόντων του φυσικού μεταλλικού νερού ΔΙΟΣ αποδεικνύεται με αξιόπιστα κριτήρια. 

 

Σ’ ένα από τα πιο υπερσύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη, η διαδικασία εμφιάλωσης γίνεται σε «συνθήκες χειρουργείου» ακολουθώντας τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές, τις πιο σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας-υγιεινής για να φτάσει το ΔΙΟΣ στο ποτήρι σας κρυστάλλινο, με ευχάριστη γεύση μεταφέροντας την προστασία, την αγνότητα και φυσικότητα του Ολύμπου. 

 

Στον πυρήνα της δραστηριότητας του ΔΙΟΣ βρίσκονται οι καθημερινές αναλύσεις, οι αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες εμφιάλωσης οι οποίες είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος ποιότητας σύμφωνο με τα διεθνή πρότυπα αλλά και οι αναγνωρισμένες διεθνείς και εθνικές πιστοποιήσεις.  Η σημαντικότερη δέσμευση απέναντι στους καταναλωτές είναι η διασφάλιση της άριστης ποιότητας του ΔΙΟΣ. Έτσι, καθημερινά εξειδικευμένο προσωπικό διενεργεί χημικούς και μικροβιολογικούς ελέγχους στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια. 

 

Προστατεύουμε το περιβάλλον, ανακυκλώνουμε, σεβόμαστε τη φύση

 

Το 1ο πράσινο εργοστάσιο στην Ελλάδα 

Tο εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού ΔΙΟΣ είναι το 1ο Πράσινο Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού στην Ελλάδα, ένα οικολογικά σχεδιασμένο κτίριο ενταγμένο αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον του Ολύμπου, το οποίο χρησιμοποιεί ήπιας μορφής ενέργεια με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ.

 

Στην προσπάθεια εκμηδένισης του οικολογικού αποτυπώματος του ΔΙΟΣ, τα τελευταία 5 χρόνια, οι φιάλες PET έχουν ελαφρύνει τουλάχιστον κατά 40%, διατηρώντας πάντα τα υψηλότατα standards ποιότητας. Αυτή η νέα συσκευασία PET είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή γιατί είναι πλήρως ανακυκλώσιμη και επιπλέον απαιτείται λιγότερη πρώτη ύλη για την παραγωγή και λιγότερα καύσιμα για τη μεταφορά. 

 

Όμως το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά! Ήδη από το 2018 και ακόμα πριν βγει η αντίστοιχη Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. με το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ ήταν η 1η εταιρεία που δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2025 τουλάχιστον το 25% της παραγωγής της θα είναι από ανακυκλωμένο υλικό το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο σύντομο μέλλον. 

 

Ανακύκλωση. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά

 

Τέλος, το ΔΙΟΣ έχει ενεργή συμμετοχή στη βελτίωση των καταναλωτικών συνηθειών ανακύκλωσης μέσω της εκπαίδευσης των καταναλωτών για ανακύκλωση όλων των φιαλών PET στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης. 

 

Επιπλέον, το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ είναι στρατηγικός υποστηρικτής του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε» και όλων των δράσεων του για την προστασία του Περιβάλλοντος με καθαρισμούς και δενδροφυτεύσεις.

 

Όπως ο Όλυμπος είναι το απόλυτα προστατευμένο βουνό της Ελλάδας λόγω του ότι έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως «Διατηρητέο Οικοσύστημα της Παγκόσμιας Βιόσφαιρας», το ίδιο προστατευμένη και καθαρή θα έπρεπε να είναι κάθε γωνιά της Ελλάδας. Γι’ αυτό ας προστατεύσουμε το περιβάλλον…και ο καθένας μας ας βάλει την ανακύκλωση στη καθημερινότητά του!

 

ΔΙΟΣ. Το νερό που πηγάζει από τον Όλυμπο και μας προστατεύει.

 

Περισσότερες πληροφορίες: 

Website: www.dios.gr

Facebook: https://www.facebook.com/dioswater/

Instagram: dios_water