Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου οι μαθητές της Γ' Λυκείου που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάτω από περίεργες συνθήκες λόγω κορωνοϊού του «εκτροχιασμού» της σχολικής χρονιάς και να διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στα πανεπιστήμια. Για τα Γενικά Λύκεια, το μάθημα που θα εξεταστούν την πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

 

Καλή επιτυχία ευχήθηκαν στους μαθητές ο διευθυντής Περιεφερειακής Εκαπίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Μπαντίκος και ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολος Βαγενάς οι οποίοι βρέθηκαν το πρωί σήμερα βρέθηκαν στο 1ο Λύκειο Καβάλας. Όπως τόνισαν, οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα του Υπουργείου Παιδείας 

 

 

 

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα, δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Μετά από τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι (που θα εξεταστούν και με το νέο και το παλαιό σύστημα), θα εξεταστούν την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)