Υπογραφές για την τοποθέτηση μετρητή αέριων ρύπων στην περιοχή της Νέας Καρβάλης συλλέγει η ομάδα "Πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος Ν. Καβάλας". 

Όπως αναφέρουν: 

Μετά και από την απαράδεκτη κατάσταση των τελευταίων 4 ημερών, προχωρούμε στη συλλογή υπογραφών από όλους τους πολίτες του Νομού Καβάλας ώστε να αγορασθεί ένας μετρητής αέριων ρύπων, είτε από την Περιφέρεια είτε από το Δήμο, και να εγκατασταθεί στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.
Θυμίζουμε, ότι πριν περίπου 2 χρόνια είχαν γίνει μετρήσεις με νοικιασμένο μετρητή, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης. Τα αποτελέσματά του είχαν κριθεί σε γενικές γραμμές ασφαλή για την υγεία των κατοίκων της πόλης ΕΚΤΟΣ από τις περιπτώσεις που φυσούσε αέρας και μετέφερε τα νέφη στο κέντρο της Καβάλας.

Θεωρούμε εμπαιγμό στα όρια της συγκάλυψης τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις, καθώς δεν γίνεται οι κάτοικοι της πόλης να ζουν με το άγχος πότε θα φυσάει αλλά ούτε και να αδιαφορήσουν μπροστά στην τρομερή επιβάρυνση που δέχονται οι περιοχές του Χαλκερού και της Ν.Καρβάλης στις περιπτώσεις που δεν φυσάει.
Η τότε διοίκηση Τσανάκα είχε υποσχεθεί, μέσω της κυρίας Ιωσηφίδου, ότι η Δημωφέλεια θα προχωρούσε στην αγορά μετρητή αέριων ρύπων για να παρακολουθείται συνέχεια η κατάσταση, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Άλλαξαν οι διοικήσεις, άλλαξαν τα πρόσωπα και οι υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις.
Πολλές περιοχές της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αέριας ρύπανσης όπως η Αθήνα, ο Βόλος, η Κρήτη κ.α έχουν 2 και 3 μετρητές σε συνεχή λειτουργία για την καταγραφή των ποσοστών αέριας ρύπανσης.
Η λίστα με τις υπογραφές θα κατατεθεί τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια. Επιβάλλεται οι πολίτες που πραγματικά νοιάζονται για την υγιεινή διαβίωση των ίδιων,των παιδιών τους, των συμπολιτών τους αλλά και τη διατήρηση της φύσης, να συνασπιστούν γύρω από αυτή τη προσπάθεια και να προσπαθήσουν μέσω αυτής να γίνει το πρώτο βήμα ενός κύκλου πιέσεων με στόχο τη βελτίωση των κακώς κειμένων,σχετικά με την περιβαλλοντική ρύπανση, που ποτέ δεν έλειψαν από την πόλη μας.

Δείτε εδώ πως μπορείτε να συμμετάσχετε στην διαδικασία