Στις 21/5/2020 ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είχε ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος. Ο υπόδικος πολιτικός, μέσα σε δύο εβδομάδες, προχώρησε και στην ανακοίνωση του ονόματος καθώς και την παρουσίαση του εμβλήματος του νέου κόμματος. 

 

Το όνομα αυτού «Έλληνες για την Πατρίδα». Έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης 4/6/2020 και προκάλεσε πολλά σχόλια. 

 

Μέσα σε λίγη ώρα, τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με το λογότυπο παραποιημένο σε «Έλληνες Γ.Τ.Π.» (για την Πατρίδα) αλλά και σε ένα έμβλημα με την ένδειξη «Έλληνες Γ.Τ.Π. Καβάλας» που ναι μεν θύμιζε το σήμα μιας τοπικής οργάνωσης αλλά… τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν μια φάρσα αντιφασιστών που παρέπεμπε σε γνωστή… λαϊκή έκφραση. 

 

Τελικά τοπική οργάνωση Καβάλας δεν υπάρχει (για την ώρα τουλάχιστον) αλλά αυτό που υπάρχει και περισσεύει είναι το τρολάρισμα στα social media με την ανακοίνωση του ονόματος του κόμματος που δημιούργησε το μέχρι πρότινος «Νούμερο 2» της Χρυσής Αυγής.  

 

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχει κόμμα με την ονομασία Ελληνες, και ο Κασιδιάρης αναγκάστηκε να προσθέσει με μικρότερα γράμματα και τη φράση «για την πατρίδα». Να που όμως η συντομογραφία βγάζει πολύ γέλιο και προκάλεσε και πλήθος σχολίων. «Ελληνες γτπ» γράφουν πολλοί και οδηγούν σε… άλλους συνειρμούς.

 

Διότι το γτπ στη γλώσσα της νεολαίας και του facebook σημαίνει «για τον…π», κάτι που προφανώς διέλαθε της προσοχής του Κασιδιάρη και των άλλων «δημιουργών» του κόμματος.