Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ σε ηλικία 73 ετών η Ζωή Βυζοβίτη, ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη δράση του στον πολιτισμό της Καβάλας. Η ανακοίνωση του θανάτου τους έγινε από τους ανθρώπους του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών οι οποίοι αναφέρουν:  "Μια σημαντική προσωπικότητα των Γραμμάτων και των Τεχνών της πόλης μας από σήμερα βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων. Η Ζωή Βυζοβίτη ισόβιο σχεδόν μέλος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας άφησε την τελευταία της πνοή χθες το βράδυ μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Καβάλας. Η προσφορά της στη Στέγη ανεκτίμητη. Η ίδια έφυγε αλλά άφησε πίσω της πολλά να τη θυμίζουν. Ο κινηματογράφος Ζέφυρος θα μας φανεί άδειος φέτος χωρίς την παρουσία της. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Καλό ταξίδι Ζωή."  

 

Η Ζωή Βυζοβίτη είχε υποστεί οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο εδώ και μερικές εβδομάδες κι ενώ διανύαμε τις ημέρες της καραντίνας. Είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καβάλας όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Είχε αφιερωθεί στην πολιτιστική της δράση η οποία μετράει πολλά χρόνια στα δημοτικά πολιτιστικά δρώμενα. Η μεγάλη της αγάπη ήταν ο κινηματογράφος Ζέφυρος και η κινηματογραφική λέσχη την οποία είχε αναπτύξει σε όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής της εκεί. 

 

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν ως δημόσιος υπάλληλος. Ήταν επίσης μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.