Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, προχθές (22-5-2020) το μεσημέρι, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας εντόπισαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 53 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. 

 

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράνομη έξοδο από τη χώρα. 

 

Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που αφορούσαν τη  μεταφορά ναρκωτικών και εξαγωγή τους από τη χώρα, οι αστυνομικοί   πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντόπισαν τον κατηγορούμενο να μεταβαίνει με δίκυκλο μοτοποδήλατο, σε παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου, όπου παρέλαβε από σημείο απόκρυψης (καβάντζα) πέντε (5) συσκευασίες που περιείχαν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τις μετέφερε στην όχθη του ποταμού, προκειμένου να τις παραλάβει άγνωστος συνεργός του προερχόμενος από την Τουρκία.  

 

Ο δράστης, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία, εγκατέλειψε στο σημείο τα ναρκωτικά, έπεσε στο ποτάμι και κολύμπησε έως το τούρκικο έδαφος, διαφεύγοντας τη σύλληψη. 

 

Από το σημείο οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 53 κιλών και 646 γραμμαρίων, καθώς και το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποίησε ο δράστης.

 

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.