Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Ν. Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, το απόγευμα της Τετάρτης, με εκπροσώπους εργαζομένων στο εργοστάσιο των Πετρελαίων της «Ενεργειακής Αιγαίου Καβάλας Α.Ε.».

 

Πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 και της μεγάλης πτώσης των τιμών του αργού πετρελαίου και πώς αυτά επηρεάζουν την εξορυκτική και εν γένει οικονομική δραστηριότητα της διαχειρίστριας εταιρίας «Energean Oil & Gas».

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέστησε ξεκάθαρο πως οποιαδήποτε «φήμη» υπονοείται ή διακινείται για κλείσιμο του εργοστασίου είναι εντελώς αβάσιμη. 

 

Είναι σε εξέλιξη και πρόκειται να συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς και τους εκπροσώπους της εταιρίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του εργοστασίου εκμετάλλευσης του πετρελαίου στον Πρίνο και παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος διατηρεί ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για αμοιβαία ενημέρωση.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την πρόθεσή τους να καταβάλλουν από τη μεριά τους κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της αναζήτησης της βέλτιστης λύσης που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την προοπτική του εργοστασίου εκμετάλλευσης των Πετρελαίων.