Αναφορά στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Π.Ε. Καβάλας.κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμαβσαης Θέμης Καλπακίδης με αφορμή την έντονη δυσοσμία κοντά στον βιολογικό του δημοτικού διαμερίσματος των Φιλίππων του Δήμου Καβάλας. 

 

Ειδικότερα, ο κ. Καλπακίδης σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: "Μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων λόγω της έντονης δυσοσμίας για μακρό χρονικό διάστημα πλησίον του βιολογικού καθαρισμού των Φιλίππων, φαινόμενο το οποίο διεπίστωσα προσωπικά και εγώ, προχώρησα στην κατάθεση αναφοράς στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Π.Ε. Καβάλας.

 

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, μετά από την αναφορά που κατατέθηκε, προχώρησε σε αυτοψία και δειγματοληψία από τον τόπο του βιολογικού για να διερευνήσει τα αίτια της δυσοσμίας, την ποιότητα επεξεργασίας αλλά το βασικότερο αν συντρέχει κίνδυνος προς την κοινότητα ή απλά είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο.    

 

Κατά την παρουσία μου στις εγκαταστάσεις του βιολογικού με διαβεβαίωσαν, κυρίως υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ό,τι ο βιολογικός λειτουργεί σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές που απαιτούνται από το νόμο  και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και λόγος ανησυχίας.

 

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση που είχα λάβει κατά τη διενέργεια της αυτοψίας, τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας θα πρέπει σήμερα να έχουν ήδη φτάσει στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Στα πλαίσια ενημέρωσης αλλά και εφησυχασμού των κατοίκων της περιοχής ζητώ να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα, καθώς σύμφωνα και με τις προφορικές διαβεβαιώσεις των υπηρεσιακών παραγόντων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

 

Πέραν τούτου, εδώ και περισσότερο από δύο μήνες κατέθεσα γραπτό αίτημα στην ΔΕΥΑΚ για να μου δώσουν   μητρώο εργασιών --αλλαγών  και συντηρήσεων του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του βιολογικού καθαρισμού των τελευταίων ετών. Δυστυχώς με το πρόσχημα του φόρτου εργασίας δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν μέχρι σήμερα. 

 

Πιστεύω πως η προστασία της Ζωής μας, του περιβάλλοντος και της περιουσίας όλων των δημοτών Καβάλας πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος της κάθε Δημόσιας Επιχείρησης, ευελπιστώ και της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

 

Καλπακίδης Θεμιστοκλής,

Δημοτικός Σύμβουλος ΚΑΠ"