Έντονη κριτική στον δήμο Θάσου και την περιφέρεια ΑΜΘ ασκεί ο πρώην δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ με αφορμή την είδηση ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα μαθητικά δρομολόγια στο νησί. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρει: 

"Χωρίς μαθητικά δρομολόγια αρχίζουν τα σχολεία, υποχρεώνοντας τους γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους με δικά τους έξοδα.

Έχω κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να ρωτήσω, πού είναι ο αντιπεριφερειάρχης, αφού η υποχρέωση του μεταφορικού έργου των μαθητών ανήκει στην Περιφέρεια;

Επιπλέον έχω και το δικαίωμα να ρωτήσω πού είναι ο δήμαρχος.

Το δικαίωμα αυτό δεν μου το δίνει μόνο η θεσμική μου ιδιότητα, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως το γεγονός ότι είμαι ο δήμαρχος, ο οποίος επί ένα ολόκληρο σχολικό έτος κράτησα το ΕΠΑΛ στην Σκάλα Καλλιραχης ανοιχτό, αναλαμβάνοντας ο Δήμος την μεταφορά των μαθητών, όταν η Περιφέρεια “αδυνατούσε” να εκτελέσει το μεταφορικό έργο, ως όφειλε και όταν κάποιοι, για λόγους μικροπολιτικής, δεν είχαν δει με καλό μάτι την δημιουργία ΕΠΑΛ στο νησί μας.

Χωρίς αυτή μας την πρωτοβουλία το ΕΠΑΛ θα είχε κλείσει οριστικά, πριν καν ανοίξει.

Υπάρχει τρόπος και τώρα ο Δήμος να μεταφέρει τους μαθητές, για όσο διάστημα δεν το πράττει η Περιφέρεια. Πρόθεση υπάρχει";