Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, οργανώνει ένα νέο πρόγραμμα χωριστής διαλογής και ανακύκλωσης χαρτιού/χαρτονιού στην πηγή.

Οι 106 νέοι κάδοι ανακύκλωσης χάρτινων συσκευασιών με κίτρινο καπάκι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριάκου Σταυρίδη και ειδικού συμβούλου Διαχείρισης Απορριμάτων, Κώστα Κητή, θα τοποθετηθούν σε πρώτη φάση στην οδό Ομονοίας και στη συνέχεια σε κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος, όπως οι δημόσιες υπηρεσίες και τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν στοχευμένες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού, ενώ θα ακολουθήσει διανομή ενημερωτικού υλικού τόσο στην πόλη της Καβάλας, όσο και στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Η τοποθέτηση των νέων κάδων ανακύκλωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την ανάπτυξη του δικτύου στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ