γράφει ο 

Τάσος Αποστολίδης

 

Εκφράζουμε μέσα από την καρδιά μας, τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους εσάς που συντελέσατε σε μια μικρή για τα πανελλαδικά δεδομένα αλλά πολύ μεγάλη και σημαντική για εμάς πρωτιά. 

 

Το KavalaNews.GR ήταν για τον μήνα Μάρτιο,

το πρώτο σε επισκεψιμότητα ειδησεογραφικό site της Καβάλας. 

 

Η πρωτιά αυτή βασίζεται στην πλέον αξιόπιστη καταγραφή που μπορεί να έχει μια ιστοσελίδα στη διάθεσή της και δεν είναι άλλη από τα Google Analytics

 

Ο κάθε ιστότοπος, μπορεί να είναι είναι σίγουρος μόνο για τις δικές του επιδόσεις και όχι για τις επιδόσεις άλλων ιστοτόπων. Η απόφαση δύο ΜΜΕ της Καβάλας να δημοσιεύσουν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας τα δικά τους στατιστικά στοιχεία, μας έκανε να καταλάβουμε κάτι που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήμασταν βέβαιοι ώστε να το ισχυριστούμε δημοσίως. 

 

Από την 1η έως την 31η Μαρτίου 2020 το KavalaNews.GR επισκέφθηκαν 245.152 μοναδικοί χρήστες (unique visitors), δηλαδή διαφορετικοί άνθρωποι, έναντι 220.107 ατόμων στο 2ο μέσο και 159.004 στο 3ο μέσο. 

 

Το επίτευγμα της Καβάλας

 

Είμαι βέβαιος ότι η χαρά είναι κοινή για όλους. Γιατί εδώ καταγράφεται ένα σημαντικό επίτευγμα. Οι επιδόσεις και των τριών μέσων είναι εντυπωσιακές και σκιαγραφούν μια αδιάψευστη πραγματικότητα: 

 

τα ειδησεογραφικά sites της Καβάλας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα δημογραφικά δεδομένα του νομού 

 

Είναι εμφανές ότι απευθύνονται, το καθένα ξεχωριστά, σε ένα κοινό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που κατοικεί στις περιοχές Καβάλας, Θάσου, Παγγαίου και Νέστου. Το ίδιο θα έλεγα και για τουλάχιστον 4 επιπλέον ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της περιοχής μας, η οποία έχει την τύχη της «πολυφωνίας» και την ατυχία του «κατακερματισμού» δημοσιογραφικών δυνάμεων και πόρων. 

 

 

 

Σε προσωπικό επίπεδο 

 

Με το παρόν σημείωμα δεν θέλω να «απαντήσω» στον «ανταγωνισμό». Επιμένω να βλέπω τα στοιχεία αυτά ως μια συλλογική επιτυχία του κλάδου, ο οποίος πέρα από επιχειρήσεις και αριθμούς, είναι γεμάτος διαφορετικούς και αξιόλογους ανθρώπους. 

 

Από τη μία, σε αυτή την τριάδα των πρώτων ειδησεογραφικών sites βλέπω το KavalaNews.GR ως μια άοκνη προσπάθεια, όχι μόνο δική μου αλλά και της Κάτιας Γιαννουκάκου, σε μια υποδομή που έστησε «από το μηδέν» ο μηχανικός υπολογιστών από τη Θάσο Θοδωρής Φωτίδης και στο οποίο πολλοί άλλοι επαγγελματίες έβαλαν όλα αυτά τα χρόνια το δικό τους λιθαράκι. 

 

Από την άλλη, βλέπω δύο έγκριτα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το καθένα μέλος Ομίλου με έντυπη εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό, τα οποία εκτιμώ και αποτελούν, άμεσα ή έμμεσα, μέρος της δικής μου διαδρομής: 

 

**την Πρωινή, από την οποία ξεκίνησα τη δημοσιογραφία πριν 26 χρόνια, χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο αείμνηστος Μανώλης Γενικόπουλος, και η οποία είναι κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Καβάλας, όντας το παλιότερο εν λειτουργία δημοσιογραφικό «μαγαζί» – σε λίγες μέρες κλείνει τα 68 της χρόνια. 

 

**το kavalapost από τον ίδιο όμιλο με τη Νέα Εγνατία, την εφημερίδα που υπηρέτησα για μία 10ετία, οφείλοντας στον τότε εκδότη Ηλία Παπαδόπουλο την δυνατότητα να ασκήσω μια πραγματικά ελεύθερη δημοσιογραφία, χωρίς λογοκρισία – ο Όμιλος σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο δημοσιογραφικό εργοδότη στην πόλη. 

 

Οι επιδόσεις αυτές -όπως και τόσων άλλων ΜΜΕ, που δεν δημοσιεύθηκαν- ήταν μια τεράστια ηθική ανταμοιβή για όλους μας. Στη δημοσιογραφία, οι ώρες εργασίας είτε υπο-αμείβονται, είτε δεν αμείβονται ποτέ. Το να γνωρίζεις ότι ο κόσμος σε εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του κι εκτιμά τη δουλειά σου, κάποιες φορές αρκεί για να σου δώσει τη δύναμη να συνεχίσεις. 

 

Ειλικρινώς και εγκαρδίως -για άλλη μια φορά- σάς ευχαριστούμε όλους!