Άρχισαν το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης στην ΕΡΤ2 που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού. 

 

Η πρώτη εκπομπή προβλήθηκε στις 10 το πρωί και είχε επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Ακολούθησε μάθημα Ιστορίας Δ’ τάξης και μάθημα Φυσικής Ε’ τάξης. 

 

Δείτε την εκπομπή εδώ: 

 

 

 

Την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 10 το πρωί θα προβληθεί η 2η εκπομπή με το εξής πρόγραμμα:

1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης

2. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης

3. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης

 

Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης αναρτώνται στον λογαριασμό της ΕΡΤ στο Youtube από όπου μπορεί κάποιος να τα δει σε επανάληψη ενώ γενικές πληροφορίες αναρτώνται και σε αυτή την διεύθυνση

 

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ

 

Μετ΄εμποδίων η υλοποίηση 

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας καλύπτονται πλέον μέσω της σύγχρονης (ζωντανής) εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, δεν γίνονται μαθήματα ούτε σε όλες τις τάξεις, ούτε σε όλα τα μαθήματα, αφού πρέπει πρώτα να ξεπεραστεί πλειάδα τεχνικών προβλημάτων. 

 

Πιο γρήγορα προχώρησαν οι πρωτοβουλίες μεμονωμένων εκπαιδευτικών, αφού το σύστημα του Υπουργείου έχει ακόμη τεράστια τεχνικά προβλήματα. 

 

Το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των χρηστών-μαθητών έχει ξεπεράσει τους 700.000 και των χρηστών-εκπαιδευτικών τους 166.000, ενώ εκπαιδευτικά εργαλεία όπως «Φωτόδεντρο» και E-Books έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέψεις. Η υπουργός Παιδείας είπε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί και η ένταξη των δημοτικών σχολείων στο πρόγραμμα της σύγχρονης εκπαίδευσης. 

 

Τι θα γίνει με την περικοπή της ύλης

Σημειώνεται ότι μεγάλο ζητούμενο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των μαθητών και των οικογενειών τους, είναι να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει τελικά με την περικοπή της διδακτικής ύλης αφού είναι προφανές ότι μια βιαστικά -λόγω πανδημίας- σχεδιασμένη τηλε-εκπαίδευση δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες. 

 

Το θέμα αφορά πρωτίστως τους τελειόφοιτους του Λυκείου αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές, με το σκεπτικό ότι πριν το κλείσιμο των σχολείων είχαν σχεδόν διδαχθεί τα 2/3 της ύλης. Για το θέμα της τελικής περικοπής της ύλης αναμένεται σχετική απόφαση του Υπουργείου μέσα στην εβδομάδα κι ενώ ήδη μετράμε 3 εβδομάδες με τα σχολεία κλειστά.