Προσωπικό για να στελεχώσουν τα καταστήματά τους ζητούν τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση για παράταση του ωραρίου λειτουργίας τους. Υπενθυμίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν πλέον καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ λειτουργούν και τις Κυριακές από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

 

Τα σενάρια είναι πολλά, είτε ότι δεν θα χρειαστεί να συνεχιστεί η κυριακάτικη λειτουργία, είτε -στο άλλο άκρο- ότι θα πάμε σε 24ωρη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον στα αστικά κέντρα. 

 

Σε κάθε περίπτωση, τα σούπερ μάρκετ δέχονται αυτή τη στιγμή τεράστια πίεση λόγω του ότι όσο ρευστό υπάρχει διαθέσιμο -και θα υπάρξει τις επόμενες πολλές εβδομάδες- ξοδεύεται κυρίως εκεί. Επιπλέον, οι αλυσίδες μπαίνουν για πρώτη φορά στο πεδίο των διανομών κατ΄οίκον και χρειάζονται επιπλέον προσωπικό. Άλλες το λειτουργούν ήδη πιλοτικά, άλλες ετοιμάζονται. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ποιες τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων και σούπερ μάρκετ στην Καβάλα κάνουν ήδη διανομές στο σπίτι. 

 

Πολλές μεγάλες αλυσίδες έκαναν έκτακτες παροχές στους εργαζόμενούς τους, είτε σε μετρητά, είτε σε διατακτικές (κουπόνια) αλλά έχει πλέον γίνει σαφές ότι οι εργαζόμενοι ξεπερνούν κάθε μέρα τα όριά τους. Ένα παραπάνω από την εξονυχιστική καθαριότητα και τα μέτρα ασφαλείας που τηρούν. 

 

Την Πέμπτη είδαν το φως της δημοσιότητας αρκετές αγγελίες, ορισμένες εκ των οποίων μάλιστα δεν έκρυβαν τη μορφή του επείγοντος. 

 

ΑΒ Βασιλόπουλος

Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης υπάρχει ένδειξη για «άμεσες προσλήψεις» και θέσεις εργασίας για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και λοιπή Ελλάδα. Η εταιρία ζητά υπαλλήλους χωρίς να αναφέρει περιοχές αναλυτικά, για να στελεχώσει τα τμήματα κρεοπωλείου, οπωροπωλείου, αλλοιωσίμων και ταμείων. 

Λεπτομέρειες για τις αιτήσεις αναφέρονται ΕΔΩ

 

LIDL 

Θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει και στα Lidl και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους ΕΔΩ. Υπάρχουν και θέσεις για συγκεκριμένα καταστήματα και στο νομό Καβάλας ενώ γενικά η εταιρία δέχεται βιογραφικά σημειώματα. 

 

Μασούτης 

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έχει τα περισσότερα υποκαταστήματα στη βόρεια Ελλάδα (16 καταστήματα σε όλο το νομό Καβάλας) δέχεται αιτήσεις σε online φόρμα επικοινωνίας την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

 

Σκλαβενίτης 

Η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ δεν διαθέτει λειτουργική ιστοσελίδα και ακολουθεί… τον παραδοσιακό τρόπο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για αιτήσεις στα καταστήματα που λειτουργεί κατά τόπους. Στην πόλη της Καβάλας το μεγαλύτερο κατάστημα βρίσκεται στο ισόγειο της δημοτικής αγοράς ενώ λειτουργεί και δεύτερο στην οδό Τενέδου καθώς κι ένα τρίτο στη Χρυσούπολη.