Έχει ειπωθεί πολλές φορές έως τώρα ότι μετά από την πανδημία του κορωνοϊού, ο κόσμος όλος θα έχει αλλάξει. Στην πραγματικότητα πολλές αλλαγές συμβαίνουν ήδη. 

 

Μέσα στους κλάδους που βιώνουν αυτές τις αλλαγές είναι κι αυτός των διανομών. Πέρα από την κατακόρυφη αύξηση που παρατηρείται αυτή την περίοδο, στην οποία δεν κατάφεραν όλοι να ανταπεξέλθουν, μπήκε πλέον στη ζωή μας και ο όρος ανέπαφη παράδοση

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επιχειρήσεις φαγητού και καφέ. Όσες τουλάχιστον από αυτές λειτουργούν. Στην εφαρμογή e-food θα βρει κανείς περί τις 80 επιχειρήσεις στην πόλη της Καβάλας. Από αυτές λειτουργούν σχεδόν οι μισές. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν και άλλες εφαρμογές, αντίστοιχες του e-food όπως deliveras, box, fagi κ.α. 

 

Στο e-food βγαίνει σε όλους τους χρήστες κατά την είσοδο στην εφαρμογή μια ειδοποίηση σχετικά με την «ανέπαφη παράδοση». Για να γίνει αυτό, πρέπει η παραγγελία να εξοφληθεί με κάρτα και να αφήσει σχόλιο ο πελάτης «χτυπήστε και αφήστε στην είσοδο».

 

Είναι κάτι που είχαν κάνει ήδη στο πεδίο «σχόλια» πολλοί πελάτες μέχρι που το e-food αποφάσισε να το επισημάνει ως επιλογή προς όλους. 

 

Ενδεικτική είναι η παραγγελία που άφησε σε επιχείρηση ένας Καβαλιώτης ο οποίος μάλιστα δεν εξόφλησε με κάρτα αλλά επέλεξε εξόφληση με μετρητά και σημειώνει στο σχόλιο "θα αφήσω τα λεφτά στο παράθυρο, αφήστε τον (καφέ) εκεί"

 

Και κάπως έτσι μπήκε στη ζωή μας ο όρος «ανέπαφη παράδοση» κατά την οποία πελάτης και ενδιάμεσος του καταστήματος (διανομέας) δεν έρχονται σε καμία επαφή. 

Σεβαστείτε όσους εργάζονται στις διανομές αυτή την περίοδο. Είναι από τους λίγους εργαζόμενους που παραμένουν εκτεθειμένοι και μάλιστα εργάζονται κάτω από ακόμη σκληρότερες συνθήκες σε σχέση με πριν.