Αναστάτωση στους δήμους και τα αθλητικά σωματεία της χώρας έχει προκαλέσει επιστολή (με ημερομηνία 4/3/2020) του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία ζητά να γίνει απολύμανση σε όλους τους αθλητικούς χώρους ευθύνης τους.

 

Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι για να γίνει απολύμανση πρέπει να παραμείνουν κλειστοί οι χώροι για ένα 24ωρο, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δοθεί αναβολή στα τοπικά πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα. 

 

Αναρωτιούνται επίσης αν ο κ. Αυγενάκης βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, καθώς δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη οδηγία για προληπτικές απολυμάνσεις σε άλλους χώρους συνάθροισης κοινού. 

 

Αν πρόκειται για γενικότερη οδηγία, τότε πρέπει να ζητηθεί να γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις σε δημαρχεία, ΚΕΠ, σχολεία και χώρους πολιτισμού, όπως κινηματογράφους, θέατρα, Πνευματικά Κέντρα και Βιβλιοθήκες.

 

Ο ΕΟΔΥ πάντως έχει απαντήσει προφορικώς σε δημάρχους που επικοινώνησαν ότι δεν υπάρχει γενική σύσταση/οδηγία για προληπτικές απολυμάνσεις χώρων και ότι το συγκεκριμένο έγγραφο για τους αθλητικούς χώρους αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη.