Η ανευθυνότητα ορισμένων φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τα όρια και του νόμου, γιατί της ηλιθιότητας τα έχει ξεπεράσει προ πολλού.

 

Από το πρωί της Παρασκευής διάφορα άτομα στη Θάσο διαδίδουν φήμες ότι έχει εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε κάτοικο του Ποτού. Οι συζητήσεις αυτές γίνονταν παντού κι ο ένας διέδιδε στον άλλο αυτό που "από κάπου" είχε ακούσει. Το δήθεν κρούσμα κορωνοϊού στον Ποτό ήταν το θέμα συζήτησης και στα μεσημβρινά δρομολόγια των φέρι με τους εργαζόμενους που επέστρεφαν στην Καβάλα. 

 

Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν υπάρχει κρούσμα, αλλά λήφθηκαν και μέτρα ώστε να μην προκαλείται πανικός στην τοπική κοινωνία με κάθε διακομιδή ασθενούς. Τελικά όποιο μέτρο κι αν ληφθεί, η βλακεία ορισμένων στο τέλος θα νικήσει... 

 

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ένα περιστατικό απλής γρίπης σε πολίτη που επέστρεψε με αεροπλάνο από τη Γερμανία, είχε ενεργοποιήσει συναγερμό στο ΕΚΑΒ Καβάλας, ο οποίος "μεταδόθηκε" και στο νοσοκομείο. Δείτε το περιστατικό ΕΔΩ. Η χρήση μασκών και άλλων μέτρων προστασίας από το προσωπικό του νοσοκομείου, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα, ήταν αρκετή ως εικόνα για να προκαλέσει έναν πανικό σε όσους βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στο Νοσοκομείο Καβάλας. 

 

Τι συνέβη στη Θάσο 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος, στο KavalaNews.GR υπήρξε όντως ασθενής από τον Ποτό με συμπτώματα λοίμωξης, όχι όμως τέτοια που να παραπέμπουν σε κορωνοϊό. Εξάλλου, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, ένα περιστατικό χαρακτηρίζεται ως ύποπτο όταν ο ασθενής έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό ή έχει έρθει σε επαφή με ανθρώπους που πρόσφατα επέστρεψαν από το εξωτερικό. "Εδώ δεν είχαμε καμία τέτοια περίπτωση" σχολίασε. 

 

Μάλιστα όπως είπε, επειδή το περιστατικό δεν κρίθηκε τόσο επείγον, αντί να υπάρξει διακομιδή με ασθενοφόρο που θα δημιουργούσε κλίμα πανικού, ο ασθενής μετέβη με ιδιωτικό αυτοκίνητο στην Καβάλα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, του χορηγήθηκε αντιβίωση και αποχώρησε από το Νοσοκομείο. 

 

Ο κ. Αγγελόπουλος δεν έκρυψε την έκπληξή του αλλά και τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται και διαδίδεται μια φήμη.