Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών στην Καβαλα και σε όλη τη βορειοανατολική Ελλάδα μετά τη δεύτερη ένοπλη ληστεία που έγινε μέσα σε ένα διήμερο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ξάνθη.

 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, άγνωστος άνδρας, με κουκούλα μπήκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο νομό Ξάνθης και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε χρηματικό ποσό. 

 

Στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση με δίκυκλη μοτοσικλέτα. Από την ώρα που καταγγέλθηκε το περιστατικό η αστυνομία άρχισε έρευνες, δίνοντας στις υπηρεσίες των γειτονικών νομών τα χαρακτηριστικά του δράστη και τα όσα κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. 

 

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο που σημειώνεται σε ένα 48ωρο στην Ξάνθη. Τα ξημερώματα του Σαββάτου δυο ληστές που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού σταμάτησαν σε βενζινάδικο στο 1ο χιλιόμετρο Ξάνθης - Καβάλας. Εκεί ο συνεπιβάτης της μηχανής φορώντας κουκούλα, πλησίασε τον υπάλληλο και με την απειλή πιστολιού του πήρε χρήματα και το τσαντάκι του, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη μηχανή και εξαφανίστηκαν με τον συνεργό του αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προς Καβάλα.

 

Η αστυνομία ερευνά αν οι δράστες έχουν εμπλακεί σε άλλες ένοπλες ληστείες που έχουν καταγράφει στην ευρύτερη περιοχή ή ακόμη και να είναι οι ίδιοι που είχαν ληστέψει με τον ίδιο περίπου τρόπο το ίδιο βενζινάδικο τον Φεβρουάριο του 2019, αφαιρώντας με την απειλή όπλου από υπάλληλο χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

 

Η παρακάτω φωτογραφία από την Φωνή της Ξάνθης είναι από τη ληστεία του περασμένου Σαββάτου.