Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου στον Δήμο Παγγαίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και του συνδυασμού «Σωστή Επιλογή», κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μίμης Παπαθανασίου, είχαν συνάντηση όπου του εξέθεσαν ζητήματα και τρόπους ανάπτυξης του δήμου.

 

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης, αφού καλωσόρισε θερμά τον υφυπουργό στο φιλόξενο Παγγαίο, τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του να αναδείξει με δράσεις τον προσκυνηματικό τουρισμό που για το Παγγαίο με τα ονομαστά μοναστήρια του, αποτελεί σημείο αναφοράς στη Βόρεια Ελλάδα και του ζήτησε να βοηθήσει ώστε να εκχωρηθούν στοχευμένες δράσεις στον δήμο, ανεβάζοντας το τουριστικό προφίλ του Παγγαίου. 

 

Παράλληλα ζήτησε να μεριμνήσει ώστε να υπάρξουν άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε καίρια προβλήματα όπως:

 

Την ολοκλήρωση της μελέτης για τα έργα υποδομής στα Τενάγη, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια.

 

Την τουριστική ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης του Δήμου Παγγαίου, που αποτελεί το τελευταίο παρθένο αλλά αναξιοποίητο κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας.

 

Την ανάδειξη του Όρους Παγγαίου, με την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά, που μπορεί να αποτελέσει την σύγχρονη απάντηση στον εναλλακτικό τουρισμό, αλλά και του Συμβόλου που είναι ιδανικός στόχος ανάπτυξης του Αγροτουρισμού.

 

Την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων τα οποία εκπονεί το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

 

Την στήριξη των μονάδων μεταποίησης παλαιών και την δημιουργία νέων, ιδιαίτερα στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, δίνοντας υπεραξία στον πρωτογενή τομέα που μπορεί να αποτελέσει δύναμη ανάπτυξης της περιοχής μας.

 

Την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, αλλά και την ανάπτυξη τεχνολογίας για την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών στους δημότες

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την αξιοποίηση της «Αλάνας» στη Νέα Ηρακλείτσα, η οποία περιμένει πολλά χρόνια, ώστε οι συνθήκες από την πλευρά της κυβέρνησης, να επιτρέψουν στους επενδυτές να την αξιοποιήσουν και να δώσουν σε όλη την περιοχή μια άλλη πνοή ανάπτυξης και προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν.

 

Ο κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης ανέφερε στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Καράογλου, ότι: «το Παγγαίο αποτελεί για την Βόρεια Ελλάδα, ζωντανή ανάσα ιστορίας, εφαλτήριο νέων καινοτόμων ιδεών και κοινωνία ανθρώπων με διάθεση να αναπτύξουν τον τόπο και να δώσουν μια δυναμική απάντηση στην αναζήτηση της σχέσης περιβάλλον και άνθρωπος!».

 

(δελτίο Τύπου)