Να εντοπίσει λάθη και να διορθώσει παραλείψεις στοχεύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με τον υφυπουργό Κώστα Σρέκα. Ο κ. Σρέκας που περιόδευσε το απόγευμα της Δευτέρας 10  Φεβρουαρίου στην Καβάλα και με αφορμή την επίσκεψη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στα γραφεία της ΝΟΔΕ της ΝΔ. 

 

 

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι επιχειρείται η αναβίωση του αγροτικού τομέα κάτω από τις καλύτερες, όπως είπε, συνθήκες και μέσα σε ένα κλίμα που θα στηρίζει τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο.

 

 

 

Προτεραιότητα της κυβέρνησης, είπε, είναι η στήριξη των αγροτών των υφιστάμενων, η προσέλκυση νέων και η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ αναφέρθηκε και στην κλιματική αλλαγή λέγοντας πως οι αγρότες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και εφοδιασμένοι με εκείνες τις υποδομές για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προέρχονται από τις καιρικές συνθήκες. 

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, γίνεται μια ολοκληρωμένη προσπάθεια, αναβάθμισης και αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ ώστε να καταστεί ένας υγιής ασφαλιστικός οργανισμός ικανός να προσφέρει ασφάλεια σε όλους τους αγρότες. Σημείωσε δε ότι η ετήσια δαπάνη αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ κυμαίνεται από 130 έως 170 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα τα καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές που προκαλούνται από αυτά.

 

 

Ο κ. Σρέκας συμπλήρωσε ότι «θέλουμε να κάνουμε τον ΕΛΓΑ έναν βιώσιμο ασφαλιστικό οργανισμό για όλους τους αγρότες που θα δίνει έγκαιρα όλες απαραίτητες αποζημιώσεις». Έκανε γνωστό επίσης, ότι προς την κατεύθυνση αυτή, της ολοκληρωμένης ασφάλισης των αγροτών, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει και ευρωπαϊκά κονδύλια που υπάρχουν για το σκοπό αυτό.

 

Ο κ. Σρέκας τέλος, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη και με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη.