Ανακοίνωση σχετικά με το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου στο εργοστάσιο της εταιρείας ΒΙΚΡΕ στα Αμισιανά εξέδωσε το ΠΑΜΕ Καβάλας. Ζητά τη στήριξη της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου καθώς και τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος. 

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Ένας συνάδελφός μας σήμερα δε γύρισε στο σπίτι του, στην οικογένειά του μετά τη δουλειά. Ακόμη ένας συνάδελφος 54 χρονών, πατέρας δύο παιδιών, έχασε άδικα τη ζωή του στον αγώνα για το μεροκάματο. Εργαζόταν στην εταιρία «ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ» που κάνει βιομηχανικές μεταλλικές κατασκευές και οικοδομικές εργασίες σε έργο στα Αμισιανά Καβάλας. 

 

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη, την οργή μας γι’ αυτό το θανατηφόρο ατύχημα και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Δεν είναι μόνο εδώ, δυστυχώς, θρηνούμε συνεχώς εργάτες και εργάτριες σε πολλούς χώρους, αυξάνεται ο αριθμός των εγκλημάτων σε βάρος της εργατικής τάξης. Γιατί είναι αυτό το αποτέλεσμα της ανάπτυξης που στηρίζεται στο κέρδος των λίγων. Μιας ανάπτυξης που η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στηρίζουν.

 

Είναι εργοδοτικό έγκλημα να σπάζουν οι γερανοί.

 

Είναι ευθύνη των υπηρεσιών του κράτους να ελέγχει και να επιβάλλει τη σωστή συντήρηση τους.

 

Για την εργοδοσία και το κράτος της είναι κόστος τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς το πληρώνουμε με τη ζωή μας.

Απαιτούμε:

 Τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών.

Την άμεση στήριξη της οικογένειας.

 

Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες της, ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να γίνουν και άλλα ατυχήματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη του κάθε εργολάβου.