Οι άλλοι πήραν καρέκλες, αυτός πήρε σκαμνί. Κάπως έτσι σχολιάζει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» Κώστας Κατσιμίγας (στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) τη συνεργασία του (προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ) Ανδρέα Καραγιώργη με την παράταξη του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου (στηρίχθηκε από τη ΝΔ). 

 

Με μία φωτογραφία που απεικονίζει ένα ξύλινο σκαμνί, ο κ. Κατσιμίγας σχολιάζει: 

 

«Έτοιμη και η καρέκλα του Ανδρέα Καραγιώργη, του τρίτου συνεταίρου στην "προγραμματική" συμφωνία στην περιφέρεια ΑΜΘ. Δυστυχώς οι πολυθρόνες γραφείου τελειώσανε. Επιλέχτηκε ένα σκαμπουδάκι, σε ουδέτερο χρώμα, για να υπενθυμίζει το "ανεξάρτητος", αλλά σε όμορφο ιταλικό design!!!

 

Να μην γινόμαστε και πλεονέκτες!!!»

 

Το σχόλιο για τον Κωστή Σιμιτσή

Στο μεταξύ, ο κ. Κατσιμίγας δεν άφησε ασχολίαστη και τη βασική συνεργασία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία προβλέπει την συμμετοχή του επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση» Κωστή Σιμιτσή (στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ) στο διοικητικό σχήμα, σε θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη.

 

Ο συνδυασμός Κατσιμίγα έκανε το ακόλουθο σχόλιο: 

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ:

 

Από την αρχή είχαμε επισημάνει και στηλιτεύσει προεκλογικά τα ιδιοτελή σχέδια και τα προσωπικά συμφέροντα πίσω από τη διάσπαση του λεγόμενου προοδευτικού χώρου. 

 

Εχθές το βράδυ πληροφορηθήκαμε για μια κατ επίφαση προγραμματική συμφωνία που περιελάμβανε δυο τρείς γενικολογίες, μεταξύ της παράταξης του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και των παρατάξεων του Κωστή Σιμιτζή και του Ανδρέα Καραγιώργη. 

 

Σε εμάς οι εξελίξεις αυτές ήταν αναμενόμενες και δεν μας προξενούν καμία εντύπωση. 

 

Συνεργασίες που εδράζονται στην ...καρεκλοθηρία, μακριά από αρχές, θέσεις και προγράμματα, μας βρίσκουν πάντα αντίθετους. Ας πρόσεχαν... 

 

Τόσο η κα Γεννηματά όσο κι αυτοί που έσπευσαν πειθήνια να χειροκροτήσουν τις επιλογές της και να ακολουθήσουν τις πρακτικές της».