Με ανοιχτή επιστολή προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο την οποία κοινοποιεί σε όλους τους δημάρχους της περιφέρειας αλλά και σε όλα τα αθλητικά σωματεία ο Παναγιώτης Αρσονιάδης ζητά την αγορά και εγκατάσταση απινιδωτών σε όλα τα γήπεδα της περιφέρειας. Όπως αναφέρει τους εν λόγω απινιδωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι κάτοικοι των περιοχών όπου θα υπάρχουν. 

 

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

 

Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 στο ποδόσφαιρο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρακαλώ επιτρέψτε μου να σας γνωρίσω ότι σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ υπάρχουν περίπου 250 αθλητικά σωματεία, τα περισσότερα εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Πόλης ή του Χωριού στο οποίο εδρεύουν (υπάρχουν πολλά σωματεία που έχουν ως έδρα το ίδιο γήπεδο). Τα περισσότερα επίσης σωματεία διατηρούν εκτός του αντρικού ή του γυναικείου τμήματος και τμήματα υποδομών, στα οποία αθλούνται παιδιά από 4 έως 17 ετών. 

 

Υπολογίζοντας κατά μέσο όρο 60 μικρούς και μεγάλους αθλητές ανά ομάδα, μπορούμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ασχολούνται με την άθληση στο ποδόσφαιρο περισσότεροι από 15.000 αθλητές (πιστέψτε με είναι πολλοί περισσότεροι). Εάν βέβαια προσθέσουμε σε αυτό τον αριθμό και τους συνοδούς, ή και τους φιλάθλους, τότε ο συνολικός αριθμός που συμμετέχει έμμεσα ή άμεσα στο ποδόσφαιρο στην Περιφέρεια μας, είναι περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι. ( 15.000 οι αθλητές και τουλάχιστον οι 30.000 γονείς τους). 

 

Κύριε Περιφερειάρχη ο λόγος και σκοπός της επιστολής μου δεν είναι να σας παρουσιάσω τα ανωτέρω στοιχεία και νούμερα. Αυτά εξάλλου είναι πολύ εύκολο για εσάς να τα επιβεβαιώσετε. Ο λόγος και σκοπός της επιστολής μου είναι να σας ενεργοποιήσω προς την κατεύθυνση αγοράς απινιδωτή σε κάθε γήπεδο ποδοσφαίρου. Ένας απινιδωτής σε κάθε γήπεδο κοστίζει 1.200 ευρώ χωρίς καμία έκπτωση, δηλαδή για όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ θα κοστίσουν 300.000 ευρώ. Και προς επιβεβαίωση του ποσού, σας επισυνάπτω το τιμολόγιο αγοράς του απινιδωτή από την εταιρία μου, για την εγκατάσταση του στο Ενωσιακό αθλητικό κέντρο στα Αμισιανά Καβάλας, μαζί με σχετικές φωτογραφίες. Προσοχή!!! Δεν πουλάω απινιδωτές ούτε σκοπεύω να κάνω αυτό το επάγγελμα στο μέλλον!!! Είμαι λάτρης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με το οποίο ασχολούμαι από παιδί ως ποδοσφαιριστής και σήμερα ως διοικητικός παράγοντας στην Ακαδημία ποδοσφαίρου ΕΛΠΙΔΕΣ Καβάλας και στην γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ 86.   

 

Κύριε Περιφερειάρχη, τον Δεκέμβρη του 2018, αποφασίσατε να χρηματοδοτήσετε με 6 εκατομμύρια ευρώ την αγορά μηχανημάτων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών όπως πυρκαγιές και πλημμύρες. Προσωπικά σας συγχαίρω για αυτή σας την απόφαση, με την οποία προληπτικά  αυξάνετε τις πιθανότητες προστασίας σε περιουσίες αλλά ιδιαίτερα και σε ανθρώπινες ζωές. 

 

Αυτό ακριβώς σας καλώ και σας παρακαλώ να πράξετε και στη προκείμενη περίπτωση. Να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης κάποιου συνανθρώπου μας ο οποίος για οποιοδήποτε λόγο βρέθηκε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Βεβαίως με τη σωστή ενημέρωση και επικοινωνία προς τις τοπικές κοινωνίες, ο απινιδωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για όλο το χωριό ή την περιοχή της εκάστοτε πόλης, από τη στιγμή που όλοι θα ξέρουμε ότι στο γήπεδο υπάρχει διαθέσιμος ένας τέτοιος “Σωτήρας”. Εξάλλου ποιος άνθρωπος επάνω στη γη δε δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει;;;Και σε αυτή την περίπτωση το ερώτημα δεν είναι ρητορικό!!!          

 

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη για όλα όσα σημειώνω στην επιστολή μου θα μπορούσα να δεχτώ μια διαφορετική άποψη, εκτός από τον υπολογισμό του κόστος μιας ανθρώπινης  ζωής. Όταν με 300.000 ευρώ το πολύ, μπορεί έστω και ένας συνάνθρωπος μας σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ να έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εκείνη τη δύσκολη στιγμή, τότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την ανακοίνωση της απόφασης σας για την αγορά απινιδωτή σε κάθε γήπεδο ποδοσφαίρου!!! Και επειδή στο Ενωσιακό γήπεδο Καβάλας έχουν την έδρα τους η Ακαδημία ΕΛΠΙΔΕΣ Καβάλας και η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ 86, σας παρακαλώ υπολογίστε να αγοράσετε δύο απινιδωτές λιγότερους. 

«Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό των πολιτών και του τόπου μας» είπατε μόλις τελείωσαν οι εκλογές. Να μια ευκαιρία να αποδείξετε του λόγου σας το αληθές!!!                                                                       

 Με τιμή

Παναγιώτης Αρσονιάδης