Το Food Park Festival είναι μία από τις πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις, η οποία αγκαλιάστηκε από τους Καβαλιώτες. Το Φεστιβάλ επισκέφτηκαν χιλιάδες συμπολιτών μας και οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές. Αντίστοιχα, η Action Team έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και οι εθελοντικές της πρωτοβουλίες έγιναν αποδεκτές με χαρά και ικανοποίηση από τους δημότες μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να τις στηρίζουμε και να τις ενισχύουμε. 

 

Το διαδικαστικό κομμάτι και οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο, αλλά αφορούν αποκλειστικά εμάς που πρέπει να βρούμε έναν νόμιμο αλλά και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε όχι μόνο να γίνει αλλά και να εδραιωθεί το συγκεκριμένο Φεστιβάλ. Δεν έχουμε καμία πολυτέλεια να ακυρώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις ή να απογοητεύουμε ανθρώπους που έχουν τέτοιες ιδέες και συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας. Η Καβάλα χρειάζεται αυτήν τη ζωντάνια και αυτές τις πρωτοβουλίες. 

Προφανώς, η οικεία νομοθεσία πρέπει να τηρηθεί, όπως και οι συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού. Δεν είναι, όμως, δυνατόν η τυπολατρία, η γραφειοκρατία και τυχόν ξεπερασμένες λογικές να κρατάνε τον Δήμο μας πίσω. Όλοι οι φορείς πρέπει να συνεργαστούμε, να συζητήσουμε και να βρούμε λύση ακόμη και για την φετινή διοργάνωση. Δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή, αυτό υπαγορεύει και επιτάσσει και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.

 

 

 

Θόδωρος Μουριάδης