Ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τα όσα υποστήριξαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Γραμμένος σχετικά με τον δήθεν ερχομό στην Καβάλα 2.000 προσφύγων-μεταναστών, ήταν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μίλησε για το θέμα στο Κόκκινο Καβάλας

 

 

Ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι πρόκειται για ψέματα, συμπληρώνοντας ότι γίνονται εργασίες στη δομή της Καβάλας αλλά αυτές αφορούν την αποκατάσταση ζημιών λόγω της πολύχρονης χρήσης και μια μικρή επέκταση του δυναμικού της δομής. Θα γίνει δομή 800 θέσεων, από (περίπου) 500 που είναι σήμερα, οι οποίες (οι επιπλέον) θα αξιοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης, λόγω της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά την πιθανή αύξηση προσφυγικού-μεταναστευτικού κύματος το καλοκαίρι.

 

 

«Ο κ. Γραμμένος έχει την επιστημονική επάρκεια να κατανοήσει ότι όσα είπε αφορά στον ποινικό κώδικα»

 

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, Γιώργου Γραμμένου δήλωσε ότι οι κάτοικοι της πόλης της Καβάλας, έχουν δείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη και χαρακτήρισε τέτοιου είδους δηλώσεις ως «ψευτομαγκιές» που έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις, καταδικάζονται από την ίδια την κοινωνία και όσοι τις κάνουν στο τέλος υποχρεώνονται να «βάλουν την ουρά στα σκέλια». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο κ. Γραμμένος έχει την ελάχιστη επιστημονική επάρκεια να κατανοήσει ότι αυτές οι λέξεις που χρησιμοποίησε έχουνε και άλλο περιεχόμενο, «το οποίο αφορά και τον ποινικό κώδικα, δηλαδή μιλάμε για προτροπή προς εξέγερση με ρατσιστικές συμπεριφορές».

 

«Έχει το δικαίωμα να διατηρεί τις απόψεις του αλλά λυπούμαστε γι’ αυτές» συμπλήρωσε και τόνισε ότι οι λέξεις δεν είναι τυχαίες. «Γίνεται μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το προσφυγικό και το μεταναστευτικό για να δημιουργήσουν φόβο και ρατσιστικά αντανακλαστικά. Η αλήθεια είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτού του είδους τις προσπάθειες» κατέληξε.

Πηγή: Κόκκινο Καβάλας