Αύξηση κερδών σε ποσοστό 370%, τη μεγαλύτερη της χώρας για τα έτη 2015 έως 2017, καταγράφει το λιμάνι της Καβάλας σύμφωνα με το χάρτη της πορείας των 10 Οργανισμών Λιμένων Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας. 

 

Τα παραπάνω έδωσε στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Χρήστος Λαμπρίδης συγχαίρει τον ΟΛΚ για την κερδοφορία που παρουσίασε ο οργανισμός τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

 

 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λαμπρίδης σε ανάρτησή στο facebookαναφέρει τα εξής : «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια όλοι οι Οργανισμοί Λιμένων παρουσιάζουν κερδοφορία, ενώ υπάρχει μηδενικός τραπεζικός δανεισμός και παράλληλη αύξηση τζίρου και κερδών. Επιπλέον καταγράφεται μηδενική επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όλα τα λιμάνια διαθέτουν πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο αλλά και προϋπολογισμούς που παρακολουθούνται μηνιαίως και επιτυγχάνεται συνεχώς εξ ορθολογισμός των δαπανών και βελτίωση των εσόδων».

 

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ : «ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ»

 

«Η παρούσα διοίκηση κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα χωρίς να ανέβει κανένα τιμολόγιο» αναφέρει με την σειρά του ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο :

 

1) Σκληρή δουλειά

 

2) Αυστηρές αποφάσεις ,αποτέλεσαν την συνταγή της επιτυχίας. Τα έργα και οι μελέτες κατάφεραν να ολοκληρωθούν μέσα από προσφορές , που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση εσόδων.