Οι τρόποι διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στο κτίριο της περιφέρειας.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Έτσι με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας και της αρμόδιας αντιδημάρχου, Κορίνας Πρασσά, στην συνάντηση συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Δ/νσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος, τα φιλοζωικά σωματεία της καβάλας και εκπαιδευτές, από τους οποίους ζητήθηκε να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο ευαίσθητο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά, όπως αυτό των επιθέσεων των αδέσποτων σε πολίτες της Καβάλας, αλλά της σωστής τους φροντίδας από τους αρμόδιους φορείς.

Είπε επίσης πως ένας τρόπος για να επιλυθούν τα προβλήματα είναι να εφαρμοστεί το νομικό πλαίσιο που διέπει την διαχείριση των αδέσποτων το οποίο τόνισε πως επιλύει όλα τα θέματα που ανακύπτουν αλλά πως κανείς δεν το εφαρμόζει.

Επιπλέον τόνισε πως η κάθε υπηρεσία θα πρέπει να λειτουργήσει στο δικό της κομμάτι, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει για να λειτουργήσει συνολικά η ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων. Αναφερόμενος στην προσφορά των φιλοζωικών σωματείων τόνισε πως βάσει της νομοθεσίας έχουν ενεργό ρόλο στην όλη προσπάθεια.