Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στο εκλογικό αποτέλεσμα μέσα σε ένα τριπολικό πιεστικό τοπίο. Η μάχη που δώσαμε δόθηκε ενιαία σε όλο το δήμο, με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο.

 

Πιστοί στις θέσεις μας, που εκπορεύονται από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και εξυπηρετούν μόνο το λαό, χωρίς δεσμεύσεις από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και με μοναδική δέσμευση τον καθημερινό αγώνα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, από τα προβλήματα που δημιουργούν οι αντιδραστικές πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης και τοπικών αρχών, προειδοποιήσαμε πολύ έγκαιρα το λαό του Δήμου μας για το ρόλο που θα παίξει η νέα δημοτική αρχή, όποια και αν εκλεγεί, εφόσον συντάσσεται με  τους αντεργατικούς, φοροληστρικούς νόμους της κεντρικής Διοίκησης. Θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη διοίκηση με τη φορομπηχτική πολιτική (τροφεία, δίδακτρα, χαράτσια παρκαρίσματος, πρόστιμα κτλ), ζητήματα που δεν απασχόλησαν στο ελάχιστο την ακριβή ιλουστρασιόν προπαγάνδα των μονομάχων του δήμου μας. Η νέα διοίκηση είναι έτοιμη να προσφέρει "γη και ύδωρ" σε μονοπωλιακά συμφέροντα, στο ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ και όπου αλλού στο δήμο το ζητήσουν οι «επενδυτές». 

 

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", η παράταξη που στηρίχθηκε ανοιχτά και πρωτοπόρα από το ΚΚΕ, δήλωσε εξαρχής ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με όποια δύναμη βρεθεί σε αυτό, θα είναι εκείνη η δύναμη που θα κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση. Θα υπερασπίσουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τη δωρεάν και χωρίς όρους Υγεία και μόρφωση του λαού, την υπεράσπιση και επανάκτηση δημοσίων χώρων, την ολόπλευρη ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού Αθλητισμού και Πολιτισμού, την ουσιαστική μείωση δημοτικών τελών και φόρων στο σύνολο των εργαζόμενων της πόλης και των χωριών, με την παράλληλη αύξηση σε μεγάλα πολυκαταστήματα και μάρκετ, τράπεζες και μεγάλα εργοστάσια.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα τη θλιβερή πρωτιά που έχει αυτή η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου εκλέγεται απρόσωπος της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής. Μόνο επί δικτατορίας του Παπαδόπουλου, που υμνούν μαζί με Μεταξά και Χίτλερ οι απόγονοί τους Χρυσαυγίτες, συμμετείχαν με διορισμό στο δημοτικού συμβούλιο φασίστες δημοτικοί σύμβουλοι. Το δηλητήριο του μίσους για κάθε διαφορετικό που θα χύνουν στο Δημοτικό Δυμβούλιο η Λ.Σ. θα το αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα.

            

Όσο δε για το Β' γύρο των εκλογών,  είναι ξεκάθαρη η στάση που θα κρατήσει η "Λαϊκή Συσπείρωση". Ανοιχτό κάλεσμα για καταψήφιση των δύο "μονομάχων" με άκυρη και λευκή ψήφο, μη μπαίνοντας στην επικίνδυνη για το λαό λογική του "λιγότερου κακού". Δεν ήταν και δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατόν να "επιβραβεύσουμε" κάποιον από αυτούς, που η πολιτική που θα ακολουθήσει αποδεδειγμένα είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. 

 

Μπροστά μας τώρα έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα άλλα κόμματα

 
(δελτίο Τύπου)