Σειρά επισκέψεων στην πόλη της  Κομοτηνής και σε οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, περιλάμβανε το τελευταίο διήμερο της προεκλογικής εκστρατείας του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστα Κατσιμίγα. 

 

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία επισκέφτηκε αρχικά το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ, Νικόλαο Μενεξίδη, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης, Μιχάλη Σεβδυνίδη, και με αστυνομικούς υπαλλήλους, από τους οποίους ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δράσεις, αλλά και για τις ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη για ανανέωση του τροχαίου υλικού, καθώς και για ενίσχυση της στελέχωσης των υπηρεσιών. 

 

Ακολούθησαν διαδοχικές επισκέψεις του κ. Κατσιμίγα στις υπηρεσίες της Π.Ε. Ροδόπης, της Πολεοδομίας και της Εφορίας. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ είχε εκτενείς και χρήσιμες συνομιλίες με δεκάδες υπαλλήλους, με πολλούς εκ των οποίων γνωριζόταν και είχε συνεργαστεί αποτελεσματικά κατά το παρελθόν. 

 

Στον επόμενο σταθμό του, που ήταν το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας συναντήθηκε με τους εργαζόμενους,  συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους διαβεβαίωσε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει η Περιφέρεια, θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το νοσηλευτικό ίδρυμα. Ειδικότερα, τη συζήτηση απασχόλησαν έντονα οι ελλείψεις προσωπικού, ιδίως νοσηλευτικού, ενώ βαρύτητα δόθηκε και στην προοπτική της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου, όπου είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν και συμπληρωματικά έργα, όπως δίκτυα κοινής ωφελείας και έργα προσπελασιμότητας. Ο κ. Κατσιμίγας δεσμεύτηκε, ενώπιον και του Διοικητή του Σισμανόγλειου, Γιώργου Φιλιππίδη, ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ, εφόσον οι πολίτες θα του έχουν εμπιστευτεί τη διοίκηση, θα προσφέρει κάθε απαραίτητη συνδρομή ώστε οι αναγκαίες υποδομές να υλοποιηθούν εγκαίρως και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λειτουργία της νέας νοσηλευτικής μονάδας. 

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Κατσιμίγας επισκέφτηκε τους οικισμούς Μαρώνεια, Προσκυνητές, Ξυλαγανή, Ίμερος και Νέο Σιδηροχώρι. Κατά τη διάρκεια των επικοδομητικών συζητήσεων που είχε με πολλούς κατοίκους των παραπάνω οικισμών, κατέγραψε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους και παρουσίασε τις θέσεις και τις προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους. 

Το πρωί της Παρασκευής, 24 Μαΐου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ περιόδευσε στις Σάπες Ροδόπης και πρώτος του σταθμός ήταν το Κέντρο Υγείας. Όπως έχει διαμηνύσει ο κ. Κατσιμίγας, προτεραιότητα της διοίκησής του θα είναι η στήριξη όλων των δομών υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ, ιδίως εκείνων που εξυπηρετούν τους κατοίκους των πιο απομακρυσμένων και μειονεκτικών περιοχών.  Όσον αφορά στο Κέντρο Υγείας των Σαπών, διέκρινε ως επιτακτική την ανάγκη συντήρησης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται, και δεσμεύτηκε να συμβάλει έμπρακτα προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Ακολούθως, ο κ. Κατσιμίγας επισκέφτηκε το Δημαρχιακό κατάστημα και συνομίλησε με τους δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ πραγματοποίησε πολλές επαφές και συζητήσεις με πολίτες και παραγωγούς της λαϊκής αγοράς, οι οποίοι κατέθεσαν τις αγωνίες τους και άκουσαν τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος στον τόπο μας. 

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Κομοτηνής και συζήτησε με τους δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ ακολούθησε περιοδεία του στους οικισμούς Μικρό και Μεγάλο Κρανοβούνι, Παγούρια, Πόρπη, Μέση και Φανάρι.