Ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος και όσο ήταν αναμμένοι οι προβολείς στη πασαρέλα που λικνίζονταν οι «άξιοι» και «ικανοί» δήμαρχοι, που με πληρωμένες διαφημίσεις διαλαλούσαν τη πραμάτεια τους σαν να επρόκειτο για απορρυπαντικά, ζήσαμε τη «πόλη των θαυμάτων» όπου όλα γίνονταν. Ικανοποιούνταν όλες οι επιθυμίες, από δουλειά σε όποιον τη ζήταγε, μέχρι έργα κάθε τύπου, από υπερυψωμένες πλατείες -λεωφόρους και 5αστερα ξενοδοχεία. Όλα αυτά γιατί είχαν «όραμα» είχαν «ιδέες» είχαν «ικανούς συνεργάτες».

 

Η Δευτέρα των εκλογών όμως έφτασε και θα δούμε τη πόλη του «ποτέ-ποτέ» όπου όλα θα είναι εδώ.  

 

Θα είναι όλα εδώ για τους πολλούς, για τους οποίους βέβαια φροντίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Θα είναι εδώ, οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη, τα χαράτσια της ελεγχόμενης στάθμευσης και τα πρόστιμα, τα ανταποδοτικά τέλη σε νερό, σκουπίδια και φωτισμό, το διπλό χαράτσωμα των μικροεμπόρων και καταστηματαρχών,  τα τροφεία στους παιδικούς, τα δίδακτρα στο ωδείο, η πληρωμή για τη χρήση από ομάδες και δημότες του κολυμβητήριου, η επιβάρυνση ομάδων και συλλόγων για τη χρήση γηπέδων και αιθουσών για άθληση και ψυχαγωγία. 

 

Τίποτε από όλα αυτά δεν «άγγιξαν» όλη αυτή τη περίοδο οι «οραματιστές» του Δήμου επιχειρηματία.

 

Πώς άλλωστε αφού και οι «επτά είναι υπέροχοι» στο να προωθήσουν τη πολιτική που ξεκινάει από την Ε.Ε., περνάει από τη κυβέρνηση, σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο όποια άλλη και καταλήγει, με τη συνδρομή και του Δήμου, στη τσέπη των Καβαλιωτών για να τη λεηλατήσει από ότι απέμεινε από την άγρια φορολογία του καπιταλιστικού κράτους.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, από όποια θέση βρεθούμε τη Δευτέρα των εκλογών, θα αγωνιστούμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δραστική μείωση (-30%) δημοτικών τελών και φόρων, για τη κατάργηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Παράλληλα θα αυξήσουμε τη φορολογία στα μεγάλα εργοστάσια, στα μεγάλα πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ, στα μεγάλα ξενοδοχεία, στις τράπεζες, μαρμαράδες κτλ.    

 

Η απάντηση για να αντιμετωπιστεί η συνέχιση της δημοτικής φορομπηχτικής πολιτικής, που είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από ποιόν «άξιο» και «ικανό» κόψει το νήμα της πρωτιάς τη δεύτερη Κυριακή και για να είναι αποτελεσματική, χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση. Χρειάζεται σύγκρουση που μόνο μια ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση που το ΚΚΕ στηρίζει, μπορεί να εξασφαλίσει.

 

Η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία και με διασταυρωμένα πυρά να αντιμετωπιστεί η ενιαία επίθεση.

 

Με Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και στη Περιφέρεια. ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ