Αδέσποτα ζώα

Μία πρώην εθελόντρια στο καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Καβάλας στο Κρυονέρι, έκανε καταγγελία για το καταφύγιο (παρουσιάζοντας και φωτογραφικό υλικό), αναφέροντας πως στο καταφύγιο επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες.

Ο Δήμος Καβάλας κάνει κάλεσμα στους κτηνοτρόφους και τους φιλόζωους εθελοντές της Καβά

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την εθελοντική του ομάδα "Δίκτυο Φιλόζωων Δήμου Καβάλας", διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν των ζώων συντροφιάς στο πάρκο Φαλήρου, την Κυριακή 7 Απριλίου.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων και μετά από πρόσκληση του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, έγινε την 4η Απριλίου, ενημέρωση των μαθητών, για τη σχέση που πρέπει να έχουν με τα ζώα, από τον υπεύθυνο κτηνίατρο του Δήμου Καβάλας, Δημήτρη Μαντούδη αλλά και από τον αρμόδιο υπηρεσιακό υπάλληλο του Δήμου για θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, Γιώργο Μουμτζή. 

Το Φιλοζωικό Σωματείο της Καβάλας “Αίσωπος”, με ανακοίνωση του, εκφράζει την υποστήριξή του προς τον μαθητή του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας, Γιώργο Χατζηανδρέου, για τη δημιουργία ενός βίντεο για την προστασία των ζώων.

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την εθελοντική του ομάδα "Δίκτυο Φιλόζωων Δήμου Καβάλας", διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν των ζώων συντροφιάς στο πάρκο Φαλήρου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Ο Ηρακλής Δεληγιώργης με φωτογραφία που κοινοποίησε σε ομάδα του facebook με όνομα “Πολίτες του Δήμου Νέστου”, καταγγέλλει τον θάνατο ενός αδέσποτου σκύλου.

Σε μια όμορφη πράξη προχώρησε το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, με μαθητές και καθηγητές να εμβολιάζουν αδέσποτα ζώα.

Ο Σάκης Τσίρος (“θείος Σάκης”), ενημέρωσε τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο δημοτικής Αστυνομίας και Προστασίας ζώων συντροφιάς του Δήμου Καβάλας, Χρήστο Τσιτσιλικάκη, για όλες τις δράσεις που έχει κάνει για τις αδέσποτες γάτες της Καβάλας.

Το Οικολογικό πολιτιστικό ζωοφιλικό σωματείο “Αίσωπος” σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Προστασίας Ζώων “TiNG e.V.” πραγματοποίησαν, μέσω πιστοποιημένης εταιρείας δημοσκοπήσεων και ερευνών, την παρακάτω έρευνα στον Δήμο της Καβάλας τον Ιανουάριο του 2024. 

Σε χωματερή έξω από την πόλη της Ξάνθης, σε άθλιες συνθήκες, ζουν εκατοντάδες σκυλιά, σύμφωνα με φιλοζωική οργάνωση της περιοχής, που καταγγέλλει αναλγησία από δύο δήμους που εμπλέκονται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος, υπέγραψε απόφαση χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας για δράσεις για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Κάτοικοι του Χαλκερού με επιστολή και βίντεο τους προς το KavalaNews.gr, αναδεικνύουν το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην περιοχή. Όπως λένε επιθέσεις γίνονται καθημερινά.

Δημιουργήθηκε ένα επίσημο Δίκτυο Εθελοντών Φιλόζωων στον Δήμο Καβάλας, με σκοπό την αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν στα αδέσποτα ζώα.

Οι εργασίες κατασκευής του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο αγρόκτημα Ζυγού Καβάλας, προϋπολογισμού 882.839,37 ευρώ, συνεχίζονται, με τον Δήμο Καβάλας σε ανακοίνωση του να αναφέρει πως θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 40 σκυλιά.

Με ανάρτηση του στα social media, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ενημέρωσε πως το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στον Δήμου Παγγαίου, άρχισε να λειτουργεί από το πρωί της Τετάρτης (04/10).

Πρόταση για δημιουργία κλινικής για τα αδέσποτα ζώα σε περιφερειακό επίπεδο που θα εξυ

Το σποτ του συνδυασμού ”Όραμα για το Μέλλον” για τα αδέσποτα του Δήμου Καβάλας, δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Επιστολή αγανάκτησης προς το KavalaNews.gr απέστειλε πολίτης της Ελευθερούπολης, με την οποία κάνει γνωστή την επίθεση που δέχτηκε από αδέσποτα σκυλιά, προσθέτοντας την αδιαφορία, όπως τονίζει, του Δήμου Παγγαίου.

Ανακοίνωση για τη ματαίωση των δωρεάν στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα εξέδωσε το Φιλοζωικό σωματείο Καβάλας "Αίσωπος". 

Ολοκληρώθηκε η δράση δωρεάν στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα της Καβάλας από το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος».

Μια απίστευτη φρίκη εξελίσσεται καθημερινά στην Καβάλα. Όπως καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις αγελάδες βρίσκονται στο έλεος της βασανιστικής πείνας και αποστεωμένες πέφτουν νεκρές καθημερινά.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, και ο εκπρόσωπος της «ΕΥΦΡΟΣΥΝΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», Βασίλειος Ευφροσυνίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου, Απόστολου Μουμτσάκη, το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2022, υπέγραψαν την Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο αγρόκτημα Ζυγού Καβάλας», προϋπολογισμού 882.839,37 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ο Άξελ, η Διώνη και ο Πόθος είναι τρεις πρώην αδέσποτοι σκύλοι που κακοποιήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν άγρια, μαχαιρώθηκαν και πυροβολήθηκαν από ανθρώπινο χέρι, ωστόσο κατάφεραν να παλέψουν με τις φοβίες και τους εφιάλτες τους και να σταθούν και πάλι όρθιοι.

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Ξάνθη αποφάσισε να ανακαινίσει ο Γιώργος Μαυρίδης, ο οποίος μάλιστα έχει υιοθετήσει την Τσίχλα, το κακοποιημένο σκυλάκι που βρέθηκε στην περιοχή. 

Eγκρίθηκε η κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στο Δήμο Παρανεστίου. Το καταφύγιο θα κατασκευαστεί στο αγροτεμάχιο με αριθμό 160 του αγροκτήματος Ξάγναντου, του Δήμου Παρανεστίου συνολικής επιφάνειας 6.553,12 τμ. και θα περιλαμβάνει ένα ισόγειο κτίριο διοίκησης

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν.Καβάλας με έγγραφη καταγγελία στις 15-6-2017 προς τη ΔΑΟΚ Καβάλας και κοινοποίηση προς την περιφέρεια ΑΜΘ, την αντιπεριφέρεια Καβάλας, το Δήμο Θάσου και την Εισαγγελία Καβάλας, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα ζημιών που δημιουργούν αγέλες αδέσποτων σκυλιών στο ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων της Θάσου.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διήμερη δράση στειρώσεων αδέσποτων ζώων στον Δήμο Παγγαίου που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας στειρώθηκαν από τους εθελοντές κτηνιάτρους της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος, 48 σκύλοι και 47 γάτες.

 

Σελίδες