Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων και μετά από πρόσκληση του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, έγινε την 4η Απριλίου, ενημέρωση των μαθητών, για τη σχέση που πρέπει να έχουν με τα ζώα, από τον υπεύθυνο κτηνίατρο του Δήμου Καβάλας, Δημήτρη Μαντούδη αλλά και από τον αρμόδιο υπηρεσιακό υπάλληλο του Δήμου για θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, Γιώργο Μουμτζή. 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Τονίστηκε η ανάγκη της αρμονικής συνύπαρξης των ζώων με τον άνθρωπο ως κομμάτι του περιβάλλοντος αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανεύθυνη αντιμετώπιση από κάποιους συνανθρώπους μας όταν αυτοί αφήνουν ζώα στον δρόμο που δεν τα χρειάζονται πλέον. 

 

Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα των στειρώσεων των ζώων για τον έλεγχο και τον σταδιακό περιορισμό των αδέσποτων αλλά και η ανάγκη υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από διάφορες δομές που υπάρχουν και όχι ζώων από εκτροφεία. «Τα ζώα έχουν ανάγκη από αγάπη και είναι σίγουρο ότι θα την ανταποδώσουν στο πολλαπλάσιο» ειπώθηκε εμφατικά.

 

Η απήχηση που είχε η παρουσίαση ήταν εντυπωσιακή, υπήρξαν δε πολλές σχετικές ερωτήσεις για τα θέματα που τέθηκαν. Κατά κοινή ομολογία όμως τις περισσότερες εντυπώσεις έκλεψε ο «Απόλλο», ένα κουτάβι ελληνικό  ποιμενικό που φιλοξενείται σε δομές του Δήμου Καβάλας και που σύντομα θα υιοθετηθεί από πολίτη στο εξωτερικό.”