Το μείζον θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου ήταν η εκλογή του 'Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης' όπου για τη συγκεκριμένη θέση υπήρξαν τελικά δυο υποψηφιότητες, αυτή του οικονομολόγου Τάσου Τσολάκη καθώς και του δασκάλου Δημήτρη Καμπάκου. Τελικά δεν εκλέχθηκε κανείς!

Στην πρώτη μυστική ψηφοφορία ο κ. Τσολάκης έλαβε 16 ψήφους αποδεικνύοντας ότι στηρίχτηκε σύσσωμα από τη δημοτική ομάδα του Δημάρχου κι ο κ. Καμπάκος 4 ψήφους. Τα υπόλοιπα ήταν λευκά. Λόγω του ότι δεν συγκέντρωσε κανένας υποψήφιος τον αριθμό των 18 ψήφων που απαιτούνταν ακολούθησε και δεύτερη μυστική ψηφοφορία όπως προβλεπόταν με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

«Έτσι χάθηκε η ευκαιρία στο Δήμο Νέστου να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δημάρχου η οποία συνεχίζει με αιχμές σε βάρος της παράταξης Αμπεριάδη: «Η υποκρισία περίσσεψε στην αίθουσα». Με τον τρόπο αυτό ο δήμαρχος στηλίτευσε τη στάση που κράτησε η ελάσσονα αντιπολίτευση η οποία «ενώ διακαώς απαιτούσε εκλογή του Συμπαραστάτη του δημότη, δεν βοήθησε να επιλεγεί τελικά αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν επιθυμούσε τον θεσμό αλλά συγκεκριμένο πρόσωπο».

Νωρίτερα, σε άλλη ανακοίνωση, ο κ. Τσομπανόπουλος είχε αναφέρει: «Ο δήμαρχος καθώς και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τάσσονται υπέρ του θεσμού διότι πιστεύουν πως θα είναι πολύτιμος αρωγός στην καθημερινότητα των δημοτών (…) Μεγάλη ήταν κι η παρουσία των δημοτών στην αίθουσα γεγονός που ενισχύει το ενδιαφέρον αυτό».