Πέρασμα - αστραπή έκανε από την Καβάλα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σταματώντας στην πόλη στη διαδρομή του από τη Δράμα όπου βρισκόταν το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία το βράδυ της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου.

 

Η Βάσω Παπουτσή και ο Θανάσης Μήττας ανέλαβαν να οργανώσουν μια συνάντηση τοπικών στελεχών, έναν «καφέ» στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου. Η συνάντηση προγραμματίστηκε για τις 5 το απόγευμα και επρόκειτο να κρατήσει μισή με μία ώρα.

 

Τελικά, η σύντομη συνάντηση πήρε τη μορφή συγκέντρωσης στην οποία μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ Κώστας Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης Καβάλας Μανώλης Φραντζεσκάκης, ο βουλευτής Καβάλας του κόμματος Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην βουλευτής Μίμης Χριστοφιλογιάννης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΙ Κώστας Αντωνιάδης και άλλοι.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν άφησε ασχολίαστη την επιλογή της Vodafone για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρωινή γενική δοκιμή είχε μεν επιτυχία αλλά όχι απόλυτη.

 

Νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει γελοία και παράνομη την διαδικασία αλλαγής των διοικητών των νοσοκομείων η οποία, είπε, θα προσβληθεί στα δικαστήρια. 

 

Τον υποψήφιο πρόεδρο προλόγισε ο Κώστας Ευθυμιάδης ο οποίος έπλεξε το εγκώμιό του και τον χαρακτήρισε «αγνό νεοδημοκράτη».

 

Υποστηρικτικά ήταν και τα λόγια του Νίκου Παναγιωτόπουλου ο οποίος έδειξε τελικά ότι υποστηρίζει… 3 από τους 4 υποψήφιους, αφού τόνισε με νόημα ότι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να είναι μέλος του Κοινοβουλίου.

 

Με τον τρόπο αυτό ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά τη θέση του για τις αποστάσεις που κρατάει από την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα.

 

Σημειώνεται ότι καθ’όλη τη διάρκεια της περιοδείας στην Καβάλα αλλά και τη Δράμα, το ζεύγος Άδωνι-Ευγενίας Μανωλίδου συνοδευόταν από το ζεύγος Θανάση Μήττα και Βάσως Παπουτσή, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.