Τις προτάσεις της για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανασυγκροτηθεί και να ανακάμψει εξέφρασε από την Καβάλα η υποψηφια για την προεδρία του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουλίου.

 

Στην ομιλία της τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον φύγει από τη φάση της στενοχώριας κι έχει περάσει στη φάση της αγωνίας.

 

Η δίκη μας πρόταση

είπε

«αφορά εκατομμύρια ανθρώπους που έκαναν μια άλλη πολιτική επιλογή αλλα είναι εδώ και περιμένουν από εμάς να τους δώσουμε μια άλλη προοπτική».

 

«Κατέθεσα την υποψηφιότητα μου για να στηρίξω την προσπάθεια της ανασυγκρότησης. Θα είναι μια δύσκολη διαδρομή που αξίζει να την προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

 

Το δικό μου σχέδιο είναι να αποχωριστούμε τις ταμπέλες. Να αποδεσμευτούμε από το ερώτημα τι δρόμο θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θέλω ένα  έργο που να απαντά στις αγωνίες των ανθρώπων που να τους δίνει προοπτική για την επόμενη ημέρα».

 

Τόνισε επίσης ότι η ΝΔ δημιούργησε την κοινωνία των χαμηλών προσδοκιών. 

 

«Αυτό για να το χτυπήσουμε πρέπει να περιγράψουμε το άλλο μοντέλο.

 

Πρέπει να φτιάξουμε ένα κόμμα σοβαρό μεθοδικό και αποτελεσματικό. Το κόμμα θα πρέπει να αλλάξει. Από εδώ και στο εξής για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μπορεί ένα κόμμα σαν το δικό μας να μην έχει εκπροσώπηση στους παραγωγικούς φορείς. Πως θα εκφράσει τον κόσμο αν δεν είναι στον πλάι του. Πρέπει να εντάξουμε όλα τα μέλη του κόμματος για να νιώθουν παραγωγικά».

 

Αναφερόμενη στα μέλη του κόμματος είπε ότι 

 

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτή τη διαρκή αναφορά στις διαδρομές μας όλοι έχουμε μια διαδρομή και την τιμάμε κι έχει αξία. Δεν μπορούμε όμως να τη χρησιμοποιούμε συνέχεια στις αναφορές μας στις αναμνήσεις μας. Πρέπει να χτίσουμε μια νέα ταυτότητα και με αυτή να απευθυνθούμε σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.

 

Προτείνω να αφήσουμε πίσω μας τις αναμνήσεις και να ανοίξουμε το κόμμα μας.

 

Πολλοί άνθρωποι απογοητεύτηκαν από την κακοφωνία και την πολυφωνία που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Άπαξ και λαμβάνεται η απόφαση πρέπει να μας δεσμεύει όλους διαφορετικά δεν μπορείς να αποκτήσεις τη σοβαρότητα που χρειάζεσαι»