Η πρώτη κυβερνητική κρίση πριν καλά-καλά συμπληρώσει λίγες εβδομάδες ζωής η νέα κυβέρνηση είναι γεγονός.

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.

 

Ο κ. Μηταράκης είχε διαφωνήσει και είχε εκφράσει δημόσια την άποψή του με το θεσμό της πανεπιστημιακής αστυνομίας για την οποία είχε πει πως θα καταργηθεί. Τον υπουργό είχαν σπεύσει τότε να αδειάσουν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και κύκλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, λέγοντας πως ο σχεδιασμός δεν αλλάζει και η πανεπιστημιακή αστυνομία θα εφαρμοστεί.

 

Επίσης αρνητική εντύπωση έκανε πως τις τελευταίες μέρες που η χώρα δοκιμάστηκε από τις φωτιές και το προσωπικό της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έφτασαν στα όριά τους, ήταν απών αφού όπως έλεγαν κυβερνητικοί κύκλοι ήταν σε διακοπές.

 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

 

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: makthes.gr