Πορεία για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποίησαν τα σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι της Καβάλας το πρωί της Κυριακής 12 Μαρτίου 2023

 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου των σωματείων: 

 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, γονείς έδωσαν μαζικά και δυναμικά το παρόν στο σημερινό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων, μαζικών φορέων, φοιτητικών συλλόγων.

 

Εκφράστηκε η κοινή δέσμευση ότι ο λαός θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Ξεχωριστή δυναμική έδωσαν οι μαθητές και οι φοιτητές με τα συνθήματά τους, φωνάζοντας «κέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα», «τώρα η οργή θα γίνει ανατροπή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

 

Συγκίνησε η παρουσία του πολυφωνικού συνόλου «ΣυνΩΔΗπόροι», που με καρφιτσωμένα 57 εισιτήρια χωρίς επιστροφή του ΟΣΕ, επάνω στο πανό τους, απήγγειλαν τα συγκλονιστικά ποιήματα των Αζίς Νεσίν «Σώπα μη μιλάς», Τάσου Λειβαδίτη «Αντίο», Μπέρτολντ Μπρεχτ «Αν μείνουνε τα πράγματα όπως έχουν», Γιάννης Ρίτσος «ο λαός», Κώστας Βάρναλης «Ερήμωση». Τα ποιήματα των μεγάλων αυτών ποιητών που αποδόθηκαν με τις απαγγελίες των μελών της χορωδίας, συνέθεταν πλήρως το κάδρο μέσα στο οποίο ο λαός θρηνεί για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά ταυτόχρονα ορθώνεται και αγωνίζεται.

 

Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς έκαναν ο Φώτης Ζαρκάδας, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου πληροφορικής ΔΙΠΑΕ, μαθήτρια του μουσικού σχολείου Καβάλας και μέλος του συντονιστικού σχολείων Καβάλας , ο Κώστας Κίτσος πρόεδρος εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ,  Μίλησε η Βάσω Μπράτσου, πρόεδρος του συνδικάτου γάλακτος τροφίμων και ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Η συνέχεια των αγωνιστικών σταθμών δόθηκε στην πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3, στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία.

 

Σωματείο εργαζομένων στην Καβάλα οιλ

Σωματείο εργαζομένων ΒΦΛ

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας

Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού τουρισμού Καβάλας Θάσου

Σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας

Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σωματείο εργαζομένων στις ΔΟΥ Καβάλας – Δράμας

Σύλλογος εργαζομένων ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων Καβάλας – Νέστου

Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας

Σωματείο συνταξιούχων ΒΦΛ

Σωματείο πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας

Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Φοιτητικός σύλλογος Φυσικού ΔΙΠΑΕ

Φοιτητικός σύλλογος χημικού ΔΙΠΑΕ

Φοιτητικός σύλλογος Λογιστικής ΔΙΠΑΕ

Φοιτητικός σύλλογος Πληροφορικής ΔΙΠΑΕ

Σύλλογος εστιαζομενων φοιτητών ΔΙΠΑΕ

(δελτίο Τύπου)