Άρχισε χθες Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου το 45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

 

Με αφορμή την έναρξη του φεστιβάλ ο πρώην βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης και ο συνταξιούχος σκηνοθέτης Κωστής Μελιάδης θυμούνται το πρώτο φεστιβάλ τον Νοέμβριο του 1978.

 

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Καραγιαννίδης γράφει:

 

«Έχω γράψει και έχω κάνει εκτεταμένες αναφορές για την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής που βούλιαξε έναν πλήρη σχεδιασμό για την ανανέωση του Φεστιβάλ και την ίδρυση σχολής κινηματογράφου.

 

Κάτι που εμπνεύστηκε κι εργάστηκε σθεναρά για τούτο ο αείμνηστος Αντώνης Παπαδόπουλος.

 

Μένει να δούμε τι θα διασωθεί από αυτό το ναυάγιο στην πράξη και όχι στις ανακοινώσεις και τις υποσχέσεις.

 

Όμως το σημερινό ποστ θέλει να τιμήσει τους πρωτεργάτες αυτού του σημαντικότατου, πλέον, θεσμού. Αυτούς κι αυτές που έστησαν και υλοποίησαν το πρώτο Φεστιβάλ τον μακρινό Νοέμβριο του 1978.

 

Αυτούς κι αυτές που πίστεψαν ότι μπορεί μία επαρχιακή πόλη να διοργανώσει μία τόσο μεγάλη γιορτή για τον κινηματογράφο και τους νέους/ες δημιουργούς.

 

Τις φωτογραφίες τις έχω δανειστεί από αντίστοιχο ποστ που έχει κάνει ο Κωστής μέλος τότε της κριτικής επιτροπής.

 

Γι' αυτούς κι αυτές που τότε έβαλαν τα δυνατά τους για να ξεκινήσει το Φεστιβάλ αξίζει τιμή διαχρονική και πολλά - πολλά περισσότερα. Ίσως κάποια στιγμή διαβαστούν τα ονόματα τους σε μία τελετή έναρξης ή σε μία τελετή λήξης».