Η ηθοποιός και ποιήτρια, Εύη Κορώνη, με καταγωγή από τη Θάσο, συμμετέχει φέτος με ένα δικό της ποίημα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Βίντεο-Ποίησης της Αθήνας.

 

Το ποίημα της, Το τραγούδι μεταφέρεται στις οθόνες μας ως μία ταινία μικρού μήκους. Το βίντεο γυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2023 στο καρνάγιο της Καβάλας και συμμετέχει ο ερασιτέχνης ηθοποιός Δημήτρης Χατζόπουλος.

 

Τι είναι το βίντεο - ποίηση (video poetry);

 

Το βίντεο ποίηση είναι ένας ωραίος τρόπος μεταφοράς και μετάδοσης ενός ποιήματος. Ουσιαστικά είναι η οπτικοποιημένη μορφή ενός κειμένου. Είναι βέβαια διαδεδομένο περισσότερο στο εξωτερικός όμως σιγά σιγά έρχεται και στη χώρα μας. Δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή που δύσκολα -ειδικά οι πιο νέοι άνθρωποι- θα μπουν στη διαδικασία να πάρουν ένα ποιητικό βιβλίο και να διαβάσουν κάποια ποιήματα. Ετσι όταν γνώρισα το video poetry, μου άρεσε ως τρόπο μετάδοσης ενός ποιήματος και αποφάσισα να κάνω πολλά ποιήματα μου με αυτόν τον τρόπο, έτσι ώστε να απλοποιήσω τη διαδικασίας ανάγνωσης τους.

 

Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Απριλίου στο Θέατρο Εμπρός (Αθήνα) λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ, με περισσότερες από 124 ταινίες από 48 χώρες ενώ θα βρίσκονται 38 performer από 10 χώρες που θα παρουσιάσουν τα έργα τους.

 

Ποίημα, Αφήγηση, Κινηματογράφηση, Μοντάζ: Εύη Κορώνη

 

Τον φίλο της, Δημήτρη Χατζόπουλο, ευχαριστεί για τη συμμετοχή του η ποιήτρια.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ποίημα: