Η Κινηματογραφική λέσχη του Συνδέσμου φίλων γραμμάτων και τεχνών Καβάλας, σε συνέχεια του αφιερώματος στον ισπανόφωνο κινηματογράφο, θα προβάλλει  στο θεατράκι της Στέγης, την Κυριακή 14 Απριλίου, ώρα 20.00, σε δωρεάν  προβολή, την ταινία «Ο Μπάλας» («El Bola»).

 

Σχετική ανακοίνωση του ΣΦΓΤ αναφέρει τα εξής:

“Η Κινηματογραφική Λέσχη του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας, σε συνέχεια του αφιερώματος στον ισπανόφωνο κινηματογράφο, σε συνεργασία με το  πρόγραμμα «Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος», το Ινστιτούτο Θερβάντες και την πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, προβάλλει  στο θεατράκι της Στέγης, την Κυριακή 14 Απριλίου, ώρα 20.00, σε δωρεάν  προβολή, την ταινία «Ο Μπάλας» («El Bola»), 2000,σε σκηνοθεσία Achero Mañas, σενάριο Achero Mañas/Verónica Fernández, φωτογραφία Juan Carlos Gómez, μουσική Eduardo Arbide. Ηθοποιοί: Juan José Ballesta, Pablo Galán, Alberto Jiménez, Manuel Morón, Ana Wagener

 

Ο σκηνοθέτης επικεντρώνεται, αλλά δεν περιορίζεται, στο πολύ έντονο για την Ισπανία  φαινόμενο ενδοοικογενειακής βίας, δημιουργώντας μια πειστική, γεμάτη  δύναμη και τελικά λυτρωτική  ταινία ενηλικίωσης,  που  απέσπασε 24 βραβεία και 9 υποψηφιότητες σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου. Μεταξύ άλλων, βραβεύτηκε με 4 βραβεία Goya στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Juan José Ballesta) και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.”