Ολοκλήρωσε τον κύκλο του στο Mega και στην AlterEgo Media του Ομίλου Μαρινάκη ο Καβαλιώτης δημοσιογράφος Γιάννης Μούτσος, αποχαιρετώντας το κοινό του.

 

Ο δημοσιογράφος ήταν εκεί από το 2018, από το «στήσιμο» του καναλιού one που μετεξελίχθηκε σε Mega, στο οποίο μάλιστα είχε και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα.

 

Από τον κεντρικό διάδρομο του τηλεοπτικού σταθμού αποχαιρέτισε την παλιά του επαγγελματική στέγη την τελευταία ημέρα του Αυγούστου με ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο ευχαριστεί μεταξύ άλλων τον Σταμάτη Μαλέλη και τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο.

 

Το βίντεο κλείνει με μια σύντομη φράση «ραντεβού στην ΕΡΤ NEWS».

 

 

Ο Γιάννης Μούτσος συνεχίζει την πορεία του στο ΕΡΤ news, το οποίο σε λίγες μέρες θα αποτελεί το 4ο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης και θα εκπέμπει μαζί με τα κανάλια ελεύθερης λήψης της ΕΡΤ σε ποιότητα HD αλλά και μέσα από τις πλατφόρμες της Cosmote TV και της Nova / EON.

 

Είναι δε εντυπωσιακό το τρέιλερ του νέου καναλιού το οποίο γυρίστηκε με ένα συνεχόμενο πλάνο με drone που πετάει μέσα στο κτίριο της ΕΡΤ.  

 

 

 

Σημειώνεται ότι το ΕΡΤ news εκπέμπει ήδη από τον πολυπλέκτη της ΕΡΤ στο Υψάριο Θάσου και είναι προσβάσιμο από τις τηλεοράσεις πολλών νοικοκυριών στην Καβάλα.

 

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το 4ο κανάλι θα προστεθεί στον πολυπλέκτη της ΕΡΤ στο Κέντρο Εκπομπής «Βασιλάκι» που αποτελεί το αποκλειστικό σημείο τηλεοπτικής κάλυψης για πολλούς κατοίκους του νομού Καβάλας.

 

Πάντως οι τηλεθεατές μπορούν να το παρακολουθήσουν μέσω ίντερνετ στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας ERTflix αλλά και μέσω της ομώνυμης εφαρμογής σε κινητές συσκευές και τηλεοπτικούς δέκτες. 

 

Νέες εκπομπές λόγου 

 

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ έκανε γνωστό ότι δημιουργήθηκε μια νέα "ζώνη" με εκπομπές λόγου κάθε βράδυ στις 11.

 

Από Δευτέρα έως Τετάρτη, ο Γιώργος Κουβαράς (μετακινήθηκε τον Μάιο από το Action24), θα παρουσιάζει τις εκπομπές «Στο Κέντρο» (συνεντεύξεις προσώπων) και «Ανάλυσέ το» (πάνελ καλεσμένων και σχολιαστών).

 

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 23:00, ο Απόστολος Μαγγηριάδης (μεταγραφή από τον ΣΚΑΪ) θα παρουσιάζει τις εκπομπές «Επίλογος» και «ΕΡΤ Talks» (συνεντεύξεις και συζητήσεις).

 

Κάθε Κυριακή στις 23:00, ο Δημήτρης Κοτταρίδης θα παρουσιάζει τα βασικότερα σημεία της εβδομάδας που πέρασε και θα δίνει το στίγμα της εβδομάδας που έρχεται, με καλεσμένους στο στούντιο.

 

Σημειώνεται ότι το EΡTNEWS θα προσφέρει διαρκή ενημέρωση όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, με δελτία ειδήσεων ανά ώρα.

 

Γραπτές ειδήσεις σε σχήμα L

 

Βασική καινοτομία από αυτή τη σεζόν θα είναι οι γραπτές ειδήσεις στην οθόνη, με κυλιόμενο κείμενο σε μια ζώνη σχήματος L, στα πρότυπα ξένων ειδησεογραφικών δικτύων.  

 

Συνεχίζεται επίσης και η συνεργασία με το διεθνές δίκτυο Euronews, πρόγραμμα του οποίου έχει ενσωματωθεί στην ΕΡΤNEWS.