ΕΡΤ

Οι αδερφές Αγγελική και Νίκη Κουνδουράκη έκαναν πράξη την επιχειρηματική τους ιδέα με τίτλο “Terrazzo Mio” που αφορά στη χειροποίητη δημιουργία και εμπόριο χρηστικών και διακοσμητικών ειδών από οικολογική ρητίνη.

Την Παρασκευή (24/11) και το Σάββατο (25/11) θα βρεθεί στο χωριό των Πηγών, συνεργείο εξωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ, για να προβάλλει την ιστορία του Άρη Πηγών, από τους πρωταγωνιστές του παρελθόντος έως και τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Να επανεξετάσει η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ τον σχεδιασμό της για την ΕΡΤ3 με την οποία σταματά ο ενημερωτικός της ρόλος, ζητά με ανακοίνωσή της Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, αναφέροντας πως η ΕΡΤ3 βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πως έχει υποβαθμιστεί το ενημερωτικό της πρόγραμμα, λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση 10 ετών από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Μετά τα Rafale και τα Viper έρχονται τα F-35 το 2028 φέρνοντας μια νέα εποχή στην Πολεμική Αεροπορία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Στο 4ο κανάλι της ΕΡΤ βρίσκει η νέα σεζόν τον Καβαλιώτη δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσο που έκλεισε μια τετραετία στον όμιλο AlterEgo Μαρινάκη... 

Επίσκεψη στον Νέστο, συνάντηση με τον δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη σε ένα από τα πιο σύγχρονα μνημεία που δημιουργήθηκαν για τον ξεριζωμό.

Δραματικές στιγμές έζησε το συνεργείο της ΕΡΤ στην Ουκρανία, καθώς χρειάστηκε να φυγαδευτεί από Ουκρανούς στρατιώτες στη πόλη Ιρπίν, καθώς είχε ξεκινήσει ένας νέος

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ και του δημοσιογράφου, Δημήτρη Λιάτσου, που αναφέρουν ότι ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν βρίσκεται στη Ρωσική πρωτεύουσα. 

Η ΕΡΤ γνωστοποίησε ότι πέθανε ο Αθανάσιος (Θανάσης) Τζίτζιος σε ηλικία 57 ετών

 

Υπερδιπλάσιες από κάθε άλλο μήνα ήταν οι μολύνσεις του κορωνοϊού μέσα στο Νοέμβριο που μας πέρασε με το αριθμό να φθάνει στα 196.732 άτομα, όταν τη μεγαλύτερη ως τότε άνοδο είχε ο περασμένος Αύγουστος με 94.889 άτομα.

Στη Θάσο ταξιδεύει η εκπομπή της ΕΡΤ3 «24 ώρες στην Ελλάδα» αυτή την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου,στις 13:00 – και σε επανάληψη, την ί

Μόνο 450 είναι οι νέοι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, στην Καβάλα, με βάση τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Είναιπερίπου το 2/3 των περσινών νεοεισαχθέντων. 

72χρονος πατέρας χειριστής θεριζοαλωνιστικής μηχανής παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 52χρονο γιο του, την ώρα του θερισμού στο ίδιο τους το χωράφι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στο Παλιό Εράσμιο Ξάνθης.

 

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 από το «μαύρο στην ΕΡΤ» όπως επικράτησε να λέγεται το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στις 11 Ιουνίου του 2013 από την τότε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ

Πλησιάζει η ημερομηνία για την λεγόμενη νέα «Ψηφιακή Μετάβαση» στην Καβάλα και τη Θάσο, κατά την οποία όσοι διαθέτουν τηλεόραση ή/και εξω

Νέα κανάλια μπορούν να «πιάσουν» στους τηλεοπτικούς τους δέκτες οι τηλεθεατές στην περιοχή της Καβάλας και της Θάσου από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, μετά τις αλλαγές στους πολυπλέκτες της ΕΡΤ. 

Η δημόσια τηλεόραση με χαρά ανακοινώνει ότι θα εκπέμψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 και σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD).

 

Tην Παρασκευή 6 Νοεμβρίου ξεκινάει από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση για τη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση,

H Βίκυ Ξανθοπούλου, η νηπιαγωγός του διθέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ποταμιάς Θάσου, η οποία αναδείχθηκε

Ξεκάθαρη πως όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ήταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως «στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα»

Στη φωτογραφία πάνω: η Βάσω Μώραλη στα στούντιο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το 1988, μερικά χρόνια μετά την παγκόσμια πρωτιά της. 

 

Για το φεστιβάλ Φιλίππων, το φεστιβάλ Cosmopolis αλλά και για τις συνθήκες που έχουν διαμοφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «Μαζί το Σαββατοκύριακο». το πρωί της Κυριακής 17 Μαΐου ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Άρχισαν το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης στην ΕΡΤ2 που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού. 

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών της Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ) παρακολουθούν με έκδηλη ανησυχία και αγανάκτηση, φαινόμενα που ομοιάζουν με πράξεις προληπτικής λογοκρισίας και τις τελευταίες ώρες λαμβάνουν χώρα στην ΕΡΤ.

Σελίδες