Μπορεί οι δημοτικές εκλογές του 2023 να απέχουν 15 μήνες, ωστόσο οι ζυμώσεις που γίνονται σε πολιτικό επίπεδο είναι διαρκείς.

 

Ο Μάκης Παπαδόπουλος δεν έχει κρύψει ότι είναι σε επαφές με τη ΝΔ, διεκδικώντας στήριξη του κόμματος για τις επόμενες εκλογές.

 

Ενδεικτική είναι και η φωτογραφία (πάνω) από πρόσφατο γαλάζιο "πηγαδάκι" στο οποίο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος συντρώει στην περιοχή των Σφαγείων με τους πρώην βουλευτές τής ΝΔ Γιώργο Καλαντζή και Μίμη Χριστοφιλογιάννη.

 

Παρών είναι και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ιορδάνης Παπαντίδης, εκλεγμένος με την διοίκηση Δήμητρας Τσανάκα την περίοδο 2014-2019.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαντίδης είχε δηλώσει ήδη από το 2018 ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με το συνδυασμό της κ. Τσανάκα. Είχε μάλιστα παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2019, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

 

Δεν έχει κρύψει ούτε την προσωπική φιλία που τον συνδέει με τον Μάκη Παπαδόπουλο, ούτε το γεγονός ότι τον στηρίζει.

 

Αντίστοιχη δημόσια δήλωση υποστήριξης στον κ. Παπαδόπουλο έχει κάνει και ο κ. Χριστοφιλογιάννης ενώ γνωστοί είναι και οι δεσμοί που διατηρεί με τον πρώην υπουργό Γιώργο Καλαντζή.

 

Από εκεί και πέρα, δεν φαίνεται να υπάρχουν το ίδιοι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στον Μάκη Παπαδόπουλο και τους τρεις νυν βουλευτές της ΝΔ, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη.

 

Το «γαλάζιο πεδίο» στο Δήμο Καβάλας ενόψει των εκλογών του 2023 είναι αρκετά «θολό» και διαθέτει… αρκετές "αποχρώσεις του μπλε", δεδομένου ότι δεν υπάρχει για την ώρα συγκεκριμένη ενωτική πρόταση από τη ΝΔ, μετά την απόφαση της Δήμητρας Τσανάκα να μην είναι εκ νέου υποψήφια αλλά και να μην εκχωρήσει σε οποιονδήποτε άλλο την δημοτική παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο».

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιουνίου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ο σημερινός διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας και πρώην βουλετής Ντίνος Κλειτσιώτης.

 

Λίγες μέρες μετά, στις 6 Ιουλίου, αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και η δημοτική σύμβουλος, στενή συνεργάτιδα της τέως δημάρχου, Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα όνομα και λογότυπο του συνδυασμού της (Ώρα Δημιουργίας) αλλά και βασικές προτάσεις από το πρόγραμμά της.

 

Και στις δύο εκδηλώσεις παρουσίασης υποψηφιότητας, έδωσε το παρών ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Καβάλας της ΝΔ, Μπάμπης Δράκος, ο οποίος έως τώρα κρατά μια ουδέτερη, θεσμική στάση.

 

Σε κάθε ευκαιρία ο κ. Δράκος θυμίζει ότι δεν έχει ανοίξει σχετική διαδικασία στο κόμμα για επιλογή υποψηφίου δημάρχου. Αυτό, δε, φαίνεται ότι δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν κατά αρκετούς μήνες των δημοτικών εκλογών.

 

Σημειώνεται ότι δεν έχουν ακόμη ανοίξει τα χαρτιά τους, με επίσημες δηλώσεις, όσοι φέρονται να ενδιαφέρονται για τον δημοτικό θώκο στην Καβάλα, όπως ο τέως αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος κ.α.