Ο βουλευτής Δράμας του Ποταμιού, Κυριάκος Χαρακίδης συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αγροτών Δήμου Κ. Νευροκοπίου και είχε ως θέμα την συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής του Κ. Νευροκοπίου.

Συγκεκριμένα τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν: Διαχείριση του προβλήματος των κρουσμάτων του επιβλαβή οργανισμού καραντίνας S. Endobioticum, αντιμετώπιση των φαινομένων ελληνοποίησης της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου, αλλαγή του τρόπου και της δομής λειτουργίας του ΕΛΓΑ, δυνατότητα ανάπτυξης πλανόδιου εμπορίου με ορθολογικά κριτήρια, φορολογία αγροτών- παράλληλα θέματα στήριξης αγροτικού εισοδήματος, πλημμυρικά φαινόμενα στο αγρόκτημα του Λεκανοπέδιου του Κ. Νευροκοπίου.

Ο κ. Χαρακίδης αφού άκουσε προσεκτικά τις θέσεις και τα προβλήματα των αγροτών μας, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην κεντρική κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά τους προσπαθώντας να υπερασπιστεί δικαιώματα των ακριτών μας που αγωνίζονται παρά τις αντίξοες καιρικές και οικονομικές συγκυρίες να κρατήσουν ζωντανή τη Δραμινή ύπαιθρο.

Ο πρωτογενής τομέας είναι ανάγκη να αποτελέσει προτεραιότητα της κυβέρνησης προκειμένου να απεμπλακούμε από τον φαύλο κύκλο της μη παραγωγής και των αθρόων εισαγωγών γεωργικών προϊόντων. Tο Ποτάμι άλλωστε θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.