Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει ένα βίντεο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και εμφανίζει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει σε επιχειρηματίες «θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» σε συζήτηση σχετικά με το 7ημερο εργασίας και τους ελέγχους που κάνουν οι επιθεωρητές Εργασίας. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

‘’Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει. Σε συνάντησή του με επιχειρηματίες, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, λέει ότι «θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα», απαντώντας σε επιχειρηματία για 7ημερο εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

 

Αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 5ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορύθμισης θα επιστρέψουν.

 

Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό’’.

 

Απαντώντας στην ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Σήμερα τα υπόγεια του Μαξίμου αφού επανέφεραν το παραμύθι της επταήμερης εργασίας, διέδωσαν μια ακόμη πιο εξωφρενική ιστορία. 

 

Ότι δήθεν οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μια θαλάσσια χελώνα για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αυτή είχε απλά μπλεχτεί για λίγο στο σχοινί μιας βάρκας. Την εξωφρενική αυτή είδηση αναπαρήγαγαν μάλιστα αμέσως όλα τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ sites. Γεγονός που αποδεικνύει και τον μηχανισμό προπαγάνδας και fakenews που έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση.

 

Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες».