Ζωγραφική

Τη Τετάρτη 5 Ιουνίου, εγκαινιάσθηκε η έκθεση του Καβαλιώτη ζωγράφου, Θέμη Κελέκη. Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Η αρχιτέκτονας Θεοδώρα Πυρογιάννη που γεννήθηκε στην Καβάλα, είναι σχεδιάστρια μουσειακών εκθέσεων στο Βρετανικό Μουσείο. Η νέα προσπάθεια της κ. Πυρογιάννη είναι μία μεγάλη έκθεση για το έργο του Μιχαήλ Άγγελου, που εγκαινιάστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη.

Το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου, στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και χειροτεχνημάτων "ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΙΙ" του Γιάννη Κανίογλου.

Εικαστική δράση εξελίσσεται από τον Μάρτιο και περιλαμβάνει 10 έργα από ομάδες μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών του Δήμου Καβάλας, στα οποία οι μαθητές ανέπτυξαν εικαστικά έργα με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. 

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου έγινα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Εικαστική Περιπλάνηση 2024», που διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Η Καβάλα Μπροστά», στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης. 

Ο ζωγράφος Γιάννης Κανίογλου ζωγράφισε ξανά, όπως είχε κάνει το 2019, το σπίτι του “Χαμόγελου του Παιδιού”, γεμίζοντας με όμορφα χρώματα τις ζωές των παιδιών.

O Γιάννης Τόνιας μαθητής της Γ’ τάξης του 22ου Δημοτικού σχολείο Καβάλας κέρδισε διαγωνισμό ζωγραφικής στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το τριήμερο 7-9 Ιουνίου ο Σύλλογος κατοίκων συνοικίας Νεάπολης θα διοργανώσει έκθεση ζωγραφικής στην Παλιά Μουσική στην Παναγία.

Ο Καβαλιώτης καλλιτέχνης Γιάννης Κανίογλου ζωγράφισε τον εξωτερικό τοίχο του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Περάμου.

«Χρώματα στην ζωή των παιδιών» έβαλε ο Καβαλιώτης καλλιτέχνης, Γιάννης Κανίογλου.

Την έναρξη του νέου τμήματος για εφήβους και ενήλικες: «Εργαστήρι ζωγραφικής θεωρία και άλλες πρακτικές», ανακοινώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο»

Μετά από πρόσκληση των καθηγητών του Γυμνασίου Ποδοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, ο ζωγράφος Γιάννης Κανίογλου μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές ζωγράφισε τον τοίχο της εισόδου του σχολείου, έχοντας ως θέμα την μουσική.

Τους τοίχους του σχολείου τους ζωγράφισαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, με τη βοήθεια του Γιάννη Κανίογλου. 

Οι τοίχοι του Λιμεναρχείου γέμισαν με όμορφες ζωγραφιές από τους ίδιους τους λιμενικούς.

Τους τοίχους σε σχολείο στην Ελευθερούπολη ζωγράφισε μαζί με τους μαθητές ο καλλιτέχνης Γιάννης Κανίογλου, ο οποίος είναι γνωστός για τα έργα του σε σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Οι Καβαλιώτες περιπλανήθηκαν εικαστικά μέσα από τα έργα των συμπολιτών τους ζωγράφων και διασκέδασαν με μουσική εμπνευσμένη από την Λατινική Αμερική.

Ο Όμιλος Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού ‘’Η Καβάλα Μπροστά’’, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο ‘’Εικαστική Περιπλάνηση 2022’’, στο Ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30.

Ο διάσημος πίνακας "Θάνατος και ζωή" του Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ δέχθηκε σήμερα επίθεση με μαύρο υγρό από ακτιβιστές για το κλίμα, ανακοίνωσε το Μουσείο Leopold της Βιέννης.

Οι ζωγράφοι Κώστας Γκουρτζής και Κώστας Καμαργιάννης παρουσιάζουν την πρόσφατη δουλειά τους σε δύο παράλληλες ατομικές εκθέσεις στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

 

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» σε συνεργασία με την Christine Olga Smith διοργανώνουν την έκθεσ

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, για όσους δεν με γνωρίζουν είμαι η Έφη Αλεξανδρή κια σας υποδέχομαι στη πρώτη μου έθεση ζωγραφικής με τίτλο "Πρωτόλεια" 

την οποία αφιερώνω στην πόλη που γεννήθηκα, την Καβάλα. 

«Το ταξίδι ξεκινά με μια καμπύλη που ξεχύνεται και ακολουθούν οι παραπόταμοι της, τότε, η ματιά αλλάζει, η σκέψη οργιάζει και το ταξίδι της γραφής μόλις ξεκινά.

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση ετοιμάζει το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Στην Ξάνθη εκτίθενται έως τις 8 Φεβρουαρίου τα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του Καβαλιώτη καλλιτέχνη Δημοσθένη Σωτηρούδη.

Στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου ΝΕΦΕΛΗ στην Καβάλα, η Λέλα Γράσου, μετά από ένα χρόνο εκθέτει νέα και παλιά της έργα.

Το Εικαστικό Τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας προσφέρει μαθήματα Ζωγραφικής για ενήλικες κάθε Τετάρτη στις 6:30-8:00 μμ.στη Στέγη του Συνδέσμου,Κύπρου 16 Καβά

Ανδρέας Γεωργιάδης “Αλεξανδρινό Κουαρτέτο”

Ατομική έκθεση Ζωγραφικής βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λώρενς Ντάρρελ

 

Οικία Μοχάμετ Άλι, Καβάλα

Ο Εικαστικός Τομέας του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας αρχίζει παραδόσεις μαθημάτων Ζωγραφικής για αρχάριους ενήλικες.

 

Ο Δημήτρης Χορδάκης θα παρουσιάσει μια σειρά από έργα του στην Παλιά Μουσική από αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 έως και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015...

Δείτε φωτογραφίες από τα έργα...